Speltips inför Sverige – Lettland 20/5: Nyckelmatch

Simon Pålsson Publicerat: 20 maj 2019

Tre Kronor får kämpa mot ett svårslaget, motiverat Lettland i den näst sista omgången i pågående hockey-VM där gruppspelet snart är över.

Annons:
Kampanj
: 10 kronor HELT GRATIS att spela för inför matchen. Regler & villkor gäller. 

Annons:

Efter en intensiv första vecka i hockey-VM är vi nu framme gvid den fas av turneringen som är allra mest intressant. Det är nu det närmar sig med kvartsfinaler och för bland annat Tre Kronor återstår det att säkra en plats till slutspelet. Med ett par omgångar kvar av gruppspelet behöver lagen trumma upp tempot för att stå redo inför utslagsmatcherna. 

Efter fem spelade matcher har Sverige fyra vinster och en förlust, mot Tjeckien i premiären. Nu återstår två riktiga nyckelmatcher som kan avgöra ödet i turneringen. Först och främst behöver Tre Kronor ta minst en poäng mot Lettland. Det räcker för att matematiskt säkra en plats i kvartsfinalen. I matchen därpå väntar Ryssland där Sverige behöver visa sig som en kandidat till att gå hela vägen här. 

Det är just därför det här är den roligaste fasen i turneringen. När allting står på spel tenderar ishockey också att bli mer underhållande. Dessutom är det som svensk roligt att se Tre Kronor i ett skarpare läge. Det måste nämnas. 

Tre Kronor får kämpa 

Lettland har gjort ett par imponerande insatser hittills under gruppspelet och är det lag som vid sidan om topplagen i gruppen har en realistisk chans att nå slutspelet. Men då krävs en stark insats mot Sverige och vinst efter ordinarie tid. Då kan Lettland ta fjärdeplatsen på inbördes möten, om Tre Kronor dessutom misslyckas med att ta poäng mot Ryssland. 

Lettland har ett par starka insatser bakom sig och var bland annat nära att ta poäng mot Tjeckien, men tappade då en 2-0-ledning från tidigt i matchen till förlust. Det var minst sagt surt, men visar att Lettland är ett lag som man måste räkna med på allvar i dessa sammanhang. 

Med det sagt ska Tre Kronor vara ett lag som är mil bättre än sina motståndare här. Lettland ska vara lätta att slå och när det dessutom är skarpt läge litar vi på att Tre Kronor steppar upp. Däremot känns det osannolikt att det blir någon enorm utklassning i det här mötet. 

Lettland +3,5 spelas till 1,71 gånger insatsen hos Unibet. 

Annons:   Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Lettland +3,5
Odds:  1,71(Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  16:15, måndag 20/5 
TV:   svtett logo
Stream:   svtplay logo viaplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: