Speltips inför Sverige – Ryssland 21/5: Upp med tuppkammen

Simon Pålsson Publicerat: 20 maj 2019

Sverige ställs i den sista gruppspelsomgången av hockey-VM mot den tuffaste utmanaren hittills, Ryssland. Det är läge för ett bra speltips nu.

Annonser:

Oddsboost: 15,0 på Sverige eller 12,0 på Ryssland. Regler & villkor gäller. 
Kampanj: 10 kr att spela för på matchen, utan motkrav. Gamla och nya kunder. Regler & villkor gäller. 

Annons:

Det bör förtydligas redan nu att det här en artikel som skrivs redan innan Sverige spelar mot Lettland. Det är viktigt att komma ihåg då det kan förändra förutsättningarna något, men anledningen är helt enkelt att oddset är för bra just nu för att inte passa på. Det finns risk för att det blir ett för stort oddsdropp. 

På måndagen spelar Sverige mot Lettland i det som kan bli en direkt avgörande match för slutspelschanserna. Tre Kronor är klara för slutspel i händelse av minst en poäng mot Lettland och skulle det bli seger kan vi pusta ut redan nu. Skönt. Med all säkerhet är det också precis vad som väntar, alldeles oavsett att förra årets VM-möte med letterna bara slutade med 3-2-vinst i kvartsfinalen. 

På tisdagen spelar Sverige den sista matchen i gruppspelet nu förhandsfavoriterna till att ta hem hela rasket, Ryssland, står för motståndet. Det är ett ryskt landslag som verkligen imponerat så här långt och där det går att räkna till sex raka vinster. Imponerande på alla sätt och vis. 

Många starka spelare på plan 

Det är allra främst poängkungen från Tampa Bay Lightning, Nikita Kucherov, som leder de ryska trupperna. Han står på svindlande 14 poäng efter sex spelade matcher i gruppspelet och där är det samspelet med kompisen Nikita Gusev som sticker ut allra mest. Det är en duo som är svårstoppad och det är inte minst en spelare, Nikita Kucherov alltså, som det gäller att hålla koll på för svensk del. 

Som vi vet har Sverige en urstark trupp och med cirka 22 spelare från NHL att tillgå har Rikard Grönborg alla förutsättningar att göra någonting bra även i det här världsmästerskapet. Vi förmodar när den här texten skrivs att Sverige är klara för slutspelet efter vinst mot Lettland och därför handlar mötet med Ryssland främst om att positionera sig inför kvartsfinalen. En lättare lottning följer vid vinst, men framför allt ger det en fjäder i hatten och vind i svenska segel inför slutspelsfasen av mästerskapet. 

Här tror vi att båda lagen – som egentligen inte bör vara särskilt rädda för att förlora – kostar på sig att spela med ett högt mod och med offensiven i fokus. 

Över 5 mål (asian handicap) spelas därför till 1,68 gånger insatsen hos Unibet. 

Annons:   Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Över 5 mål (asian handicap) 
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:15, tisdag 21/5  
TV:   svtett logo
Stream:   svtplay logo viaplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: