Speltips inför Tjeckien – Sverige 10/5: Målspel för Tre Kronor

Simon Pålsson Publicerat: 9 maj 2019

Tre Kronor kliver in som klara favoriter mot Tjeckien i den första matchen i ishockey-VM 2019. Speltips inför Sveriges premiär här.
Annons: Oddsboostar: 21,0 på Tjeckien eller 10,0 på Sverige! Läs mer här. Regler & villkor gäller. 

Annons: Slovakien är det land som 2019 står värd för ishockey-VM och traditionen med att turneringarna avgörs på europeisk mark fortsätter. För svensk del har det många gånger visat sig vara ett lyckosamt upplägg, inte minst med tanke på att Tre Kronor nu kliver in i årets turnering som regerande mästare.

Faktum är att Sverige plockat två raka VM-guld på herrsidan. Först smällde det 2017 i Frankrike/Tyskland för att året därpå bli ett nytt VM-guld på dansk mark. Det var för övrigt första gången som huvudturneringen i VM avgjordes i Danmark och för svensk del får det gärna återkomma. Om ni undrar vad vi tror om Sveriges chanser i 2019 års VM-turnering kan ni läsa vårt speltips inför turneringen – klicka här för att läsa det!

I den första matchen väntar hur som helst Tjeckien och det kan bli en nog så tuff inledningsmatch. VM är en turnering som bjuder på lite varierat motstånd och i ett par av matcherna kan vi nog räkna med bekväma svenska vinster, men att spela mot tjeckerna kommer att kräva en stark insats för att gå segrande ur striden. Dessa båda lag spelade mot varandra så sent som för en vecka sedan i Euro Hockey Tour. Då vann tjeckerna med klara 3-0 på egen hemmaplan.

Tre Kronor är favoriter

Men trots den plumpen i protokollet är samtliga svensklicenserade spelbolag eniga om att det är Sverige som bär favoritskapet inför fredagens premiär i VM. Det bottnar väl dels i en tro på att lagets högstanivå är klart bättre, men också att det är nu det är skarpt läge på allvar. Det ligger en hel del i en sådan analys.

Tjeckien är samtidigt ett starkt lag och har precis som Tre Kronor med sig en VM-trupp med ordentliga förstärkningar från såväl KHL som NHL. Men nivån på den generella spelaren når inte riktigt samma nivå som Sveriges. Därför är det inte heller konstigt att turneringsvinst för tjeckerna betalar betydligt bättre än motsvarande bedrift av Tre Kronor.

I den första matchen förväntar vi oss två lag som står högt på varandra, som inte viker ner i det fysiska spelet och som ogärna bjuder på någonting i onödan. Det är ändå prestigefyllt att inleda en VM-turnering starkt. Under 5,5 mål spelas till överraskande höga 1,80 gånger insatsen hos Betfair.

Annons:

  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 450 riskfritt! Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  20:15, fredag 10/5
TV:   svtett logo
Stream:   svtplay logo

 

 

 

 
Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: