Speltips inför Tjeckien – Tyskland 23/5: Målspel i VM-kvarten

Simon Pålsson Publicerat: 22 maj 2019

Tjeckien har imponerat i gruppspelet och Tyskland är en svår nöt att knäcka. Det lutar åt en spännande kvartsfinal mellan lagen i hockey-VM den 23 maj.

Annons:

Om vi bortser från Ryssland och den maskin som det ryska hockeylandslaget visat sig vara så här långt i världsmästerskapet är det Tjeckien som är det land som imponerat mest. Efter ett starkt gruppspel slutade laget tvåa i Grupp B bakom just Ryssland och det var bara ryssarna som blev tjeckernas övermän i gruppspelet. 

I den inledande matchen smällde tjeckerna till direkt med en tung 5-2-vinst mot Sverige och satte därmed tonen för resten av gruppspelet. Visst, det är inte samma övertygande offensiv som i Ryssland där storstjärnorna duggar tätt, men Tjeckien har en fart och fläkt som få lag kan stå emot. 

Det enda som oroar inför slutspelet är att Tjeckien hade förtvivlat svårt mot just Ryssland och där blev nollade. Mot ett lite bättre lag, med bättre aggressivitet och mer pucktrygga spelare, föll Tjeckien undan. Å andra sidan kan det här också ha varit en dålig dag för många av spelarna. I övrigt har det varit närmast fläckfria insatser och lovande tendenser inför torsdagens kvartsfinal mot Tyskland.

Tyskland är att räkna med

 

Vad som är roligt inom europeisk ishockey just nu är att ett par landslag verkligen är på gång. Tyskland, Schweiz (finalister i VM 2018 och nu framme i kvartsfinal igen) och ett par andra nationer bygger vidare på en fin europeisk tradition och kommer säkert att kunna utmana än mer inom ett par år. Det är roligt. Och bra. 

Tyskland tar sig till den här kvartsfinalen som trea i Grupp A efter två förluster, mot Kanada och USA. Imponerande nog slog tyskarna även Finland (det Finland som Sverige möter samma tid som denna kvartsfinal) med 4-2 i den avslutande gruppspelsomgången och klättrade därmed två placeringar i gruppen. 

Med andra ord har det varit ett bra gruppspel för Tyskland som dock haft problem att hålla tätt. Noll hållna nollor efter sju omgångar är ingen katastrof i ishockey, men samtliga andra lag i kvartsfinal har minst en hållen nolla med sig. Det säger ändå något. 

Här tror vi att tjeckerna går hårt för vinsten och Tyskland gör sitt för att störa. Det talar för mål. 

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,76 gånger insatsen hos Bethard. 

Annons:   Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Över 5 mål (asian handicap) 
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:   20:15, torsdag 23/5 
TV:   svttjugofyra logo
Stream:   svtplay logo viaplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: