Speltips inför Tyskland – Sydkorea 9/5: Äntligen en överkomlig motståndare

Simon Pålsson Publicerat: 8 maj 2018

Återigen riktar vi in oss på matchens inledande period i hockey-VM. Den här gången fokuserar vårt speltips på mötet mellan Tyskland och Sydkorea, två lag som jagar sin första seger i turneringen.

Efter en tuff inledning på det här mästerskapet är det äntligen dags för Tyskland, som alltså blev silvermedaljörer i OS så sent som för ett par månader sedan, att spela mot sitt första riktigt överkomliga motstånd i Danmark.

För motståndet i lagets fjärde gruppspelsmatch står alltså Sydkorea, ett land som vanligtvis har svårt att hävda sig i hockeysammanhang. Så är fallet även den här gången och laget står på tre förluster efter tre matcher. Resultaten så här långt har varit 10-0, 8-1 och senast 5-0 mot Lettland. Det är ingenting man åker hem hur stolt som helst med direkt.

Tyskland har också gått knackigt och har alltså tre förluster efter tre matcher, men först nu väntar ett motstånd som gör tyskarna till solklara favoriter. Här tar vi för givet att Tyskland ser sin stora chans att verkligen plocka en seger och det i ganska komfortabel stil. Någonting annat än oerhört taggade tyska spelare väntar vi inte oss.

Ett vägvinnande speltips

Flera gånger under det här mästerskapet har vi riktat in oss på den första perioden, där det gång på gång blivit tydligt att de lite sämre lagen har svårt att hänga med. Ofta går det betydligt bättre och tempostarkare laget ut med en väldig energi inledningsvis, någonting som blir svårt att hantera för det något sämre lag.

Det är precis vad vi väntar oss ska hända även i mötet mellan Tyskland och Sydkorea. Tyskarna har haft det tungt poängmässigt, men har trots ett par fullt godkända insatser med sig i bagaget. Nu törstar spelarna efter att få göra mål och vinna en match, någonting som gör att vi räknar med full intensitet från början. Det lär Sydkorea ha oerhört svårt att sätta stopp för.

Därför spelar vi på OS-silvermedaljörerna och riktar in oss på den första perioden. Tyskland att vinna första perioden spelas till 1,62 gånger krämen hos Ohmbet. Sydkorea får tufft att hålla tätt i 20 minuter.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Tyskland vinner (första perioden)
Odds:  1,62 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:15, onsdag 9/5
TV:   tvtio logo
Stream:   viaplay logo
Läs mer: Speltips under Ishockey-VM 2018 hittar ni här

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: