Speltips inför Boston Bruins – Carolina Hurricanes 10/5: Smällkaramell i Stanley Cup

Simon Pålsson Publicerat: 9 maj 2019

Det är mest troligt en synnerligen jämn öppningsmatch som väntar i Stanley Cup-slutspelets tredje runda mellan Boston Bruins och Carolina Hurricanes den 10 maj.

Annons:

Du får vara spritt språngade galen om du får för dig att klaga på underhållningsvärdet som just nu dukas upp – natt efter natt – på andra sidan Atlanten. Som bekant är den nordamerikanska hockeysäsongen framme vid sin trevligaste fas, slutspelet, och den här gången duggar skrällarna tätt.

De regerande mästarna Washington Capitals har sagt hejdå, Pittsburgh Penguins hade inte en suck i första slutspelsrundan och flera andra outsiders är redan nu borta. Samtidigt har lag som Carolina Hurricanes tagit sig hela vägen förbi de två första slutspelsrundorna för att nu spela mot Boston Bruins. Detta efter makalösa 4-0 mot New York Islanders – ett så formstarkt lag – i sin senaste matchserie. Lyft på hatten bara!

Boston Bruins å sin sida slog ut Columbus Blue Jackets, men det faktum att det krävdes hela sex matcher gör att laget nu bara haft ett par vilodagar innan den här matchen. Till skillnad från Carolina Hurricanes som vilat närmare en vecka. Det är såklart en liten nackdel, speciellt så här sent på säsongen när benen börjar bli slitna på spelarna.

En jämn öppningsmatch

Kevan Miller har varit skadad en längre period och är fortfarande inte spelklar igen. Det är en spelare som Boston Bruins däremot har fått klara sig utan. Förhoppningen är att avstängningen för Charlie McAvoy ska hävas, samtidigt som Noel Acciari och John Moore både har så pass ringa skador att de redan börjat träna igen. Med det sagt är deras förmåga att spela match oklar enligt den officiella rapporten.

Carolina Hurricanes har tre viktiga spelarer – däribland målvakten Petr Mrazek – som osäkra kort inför den första matchen i semifinalen mot Boston Bruins. Men det är å andra sidan tre spelare som alla, enligt den officiella rapporten på förhand, har stora förhoppningar om att kunna spela. Förutom målvakten rör det sig om två forwards i form av Jodan Martinook och Michel Ferland. Däremot finns det inga förhoppningar om att Trevor van Riemsdyk (axelskadad resten av säsongen) och Saku Maenalanen (handskadad) ska finnas med i matchtruppen.

Det är såklart alltid svårt att veta vad som väntar i den första matchen i en lång matchserie, men vi kan se av matcherna de här båda lagen spelat tidigare under slutspelet att de är starka på bortaplan. Dessutom har de en tendens att spela jämna matcher. Carolina Hurricanes är underdog enligt spelbolagen, men i våra ögon har laget alla möjligheter att skrälla här också.

X (oavgjort) spelas till 4,10 gånger insatsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  02:00, fredag 10/5
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: