Speltips inför Pittsburgh Penguins – Boston Bruins 19/1: Tidig söndagsmatch

Simon Pålsson Publicerat: 19 januari 2020

Pittsburgh Penguins kommer att få det väldigt tufft hemma mot Boston Bruins i söndagens tidiga match från NHL.

Annons:

Som bekant spelas merparten av matcherna i NHL sent om nätterna svensk tid, men på helgerna finns ibland chansen att kolla på matcher på mer humana tider. Den här helgen spelas en lunchmatch i Pittsburgh – varpå vi kan följa ett toppmöte från NHL redan halv sju på kvällen.

Den som älskar amerikansk idrott kan såklart ha det här som en trevlig uppladdning inför vad som komma skall med Conference Finals i NFL senare samma kväll. Glöm inte att sätta tänderna i detta härliga event.

Hur som helst är det här andra gången inom loppet av en vecka som Pittsburgh Penguins och Boston Bruins gör upp. Senast vann Boston Bruins med flera mål stor marginal – dock på hemmaplan. Det gör rimligen att laget kliver in i den här matchen med ett visst övertag.

Men på det hela taget är det två ganska jämna lag, även fall vi tycker att Pittsburgh Penguins varit lite av en besvikelse under säsongsinledningen. Som bekant är det alltid stora förväntningar som råder på det här laget. Det vore konstigt annars med tanke på vilka stjärnor som finns.

Annons:

Ett bra odds på gästerna

Det ska sägas att det finns vissa bekymmer i bortalaget, som kommer till matchen med ett par tunga tapp. Allra värst är det förmodligen att målvakten Tuukka Rask inte kan spela. Han har dragit på sig en hjärnskakning och som vanligt i dessa fall vet vi att det råder stor osäkerhet kring när man faktiskt är tillbaka på planen. I övrigt kan konstateras att långtidsskadade Kevan Miller inte kan spela, vilket inte heller Connor Clifton eller David Krejci väntas göra.

Men med allt det där sagt måste vi ändå påstå att situationen i hemmalaget är klart värre – med hela fem spelare frånvarande inför matchen mot Boston Bruins. Det rör sig om en del olika anledningar, där Casey DeSmith av personliga skäl måste stå över ett par matcher till vad det verkar. Nick Bjugstad, Justin Schultz, Jake Guentzel och Brian Dumoulin kommer inte heller att spela. Det är också spelare som missar en längre period vad det ser ut som just nu. I fallet Jake Guentzel är det rent av hela säsongen vad det verkar just nu – detta på grund av en skada i ena axeln.

Med tanke på vinsten senast tycker vi att Boston Bruins skaffat sig ett bra övertag, varpå vi håller laget som favoriter den här gången också. Bortaplansnackdelen ska inte spela så stor roll.

Boston Bruins vinner (ordinarie tid) spelas till 2,70 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Boston Bruins vinner (ordinarie tid)
Odds: 2,70
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:30, söndag 19/1
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

 
Annons:


Annons: