Speltips inför St Louis Blues – Dallas Stars 8/5: Sjunde avgörande

Simon Pålsson Publicerat: 6 maj 2019

Det är fullt naturligt att vänta sig en målsnål historia mellan St Louis Blues och Dallas Stars i NHL onsdagsnatten den 8 maj 2019.

Annons:

Efter sex intensiva tillställningar är vi framme vid den sista, helt avgörande matchen mellan St Louis Blues och Dallas Stars. Ett av lagen tar sig till semifinal i Stanley Cup-slutspelet medan det andra laget helt enkelt får stänga igen butiken för att satsa på nästa säsong.

Det såg ut som att Dallas Stars hade ordnat det hela efter att ha gått upp till 3-2 i matcher, men trots två raka vinster föll laget senast med 4-1 på hemmaplan och fick se matchserien kvitteras till 3-3. Det gör att vi åter står inför ett avgörande, en sjunde match, där allting står på spel.

Lagen har varit jämn på såväl hemmaplan som bortaplan och det går inte att se någon trend på vilket som varit en fördel. Båda lagen har vunnit såväl hemma som borta, varpå den här matchen känns helt vidöppen.

En målsnål ångestmatch

Det som oroar för gästerna är det allt mer digra skadeläget, som gör att flera tunga spelare inte finns med i matchen. Det är oroande med tanke på att allting ska komma att avgöras här och nu. Ben Bishop, målvakten, är tveksam men hoppas kunna spel. I övrigt är Joel Hanley och Jamie Oleksiak tveksamma med sina skavanker. Stephen Johns, Martin Hanzal och Marc Methot är precis som tidigare otillgängliga med sina respektive skador.

Det här blir allt mer tydligt när vi studerar skade- och avstängningsläget hos hemmalaget. Inför den avgörande matchen har St Louis Blues fått tillbaka samtliga sina spelare och såvida ingenting händer sista timmarna innan match kommer starkast möjliga lag kunna spela avgörandet. Vi säger inte att det blir avgörande, men det går inte att blunda för att det här en faktor att ta med sig.

Den här matchserien har från första matchen varit väldigt jämn och efter sex spelade matcher kan vi konstatera att det här är två oerhört jämna lag.

Men det är inte bara därför vi riktar in oss på det speltips som vi gör. Det finns en lång tradition inom hockeyvärlden i allmänhet och NHL i synnerhet av täta, målsnåla avgörande matcher. Den sjunde och helt avgörande tillställningen framkallar såklart mer ångest hos lagen, spelarna, supportrarna och alla inblandade aktörer. Det gör att det blir mer försiktigt. Det tror vi på igen.

Under 5 mål (asian handicap) spelas till 1,93 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,93 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  02:00, onsdag 8/5
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: