Speltips, Chicago Blackhawks – Philadelphia Flyers 17/3: Överdrivet favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 16 mars 2016

Philadelphia Flyers har prickat formen under mars månad och hoppas nu fortsätta segertåget i jakten på en slutspelsplats. Kan Chicago Blackhawks resa sig efter en riktigt risig vecka?

Det börjar onekligen dra ihop sig i NHL:s grundserie och slutspelet är nu cirka en månad bort. Det innebär att poängen och matcherna plötsligt blir än viktigare, eftersom slutspelsplatserna måste säkras.

Ett lag som går stenhårt för att nå slutspelet är Philadelphia Flyers. För ett par veckor sedan såg det tämligen hopplöst ut, men efter en fin trend på slutet har laget ätit ikapp avståndet upp till bland andra Detroit Red Wings och ligger nu bara en poäng ifrån att knipa ett wild card till vårens slutspel.

På de senaste nio matcherna är laget 7-1-1 och då har de ändå spelat åtta raka matcher utan viktiga Jakub Voracek, som varit borta på grund av en skada. Det finns dock en hel del kvalité i laget ändå och när motivationen är på topp – som den såklart är i det här läget av säsongen – är Philadelphia Flyers ett lag att räkna med.

Chicago Blackhawks rör om i grytan

Inför den här matchen väljer Chicago Blackhawks att röra om en del i grytan, både när det kommer till målvaktsuppställningen och kedjorna. Reservmålvakten Scott Darling sägs få starta matchen. Dessutom ändras det om i de första- och andrakedjan, för att få in lite ny energi i laget.

Chicago Blackhawks har nämligen tre raka förluster och har sett lite slöa ut på sistone. Tabelläget ser dock betydligt bättre ut än vad formen antyder, men nu gäller det att hitta tillbaka till spelet och reda ut en del frågetecken för att inte hamna i en negativ spiral inför slutspelet.

Teuvo Teravainen och Marcus Kruger är båda osäkra till spel i Chicago Blackhawks, medan gästernas Jakub Voracek och Michael Del Zotto troligen missar matchen.

Spelbolagen håller märkligt nog hemmalaget som enormt stora favoriter här. Visst, de är i grunden ett bättre hockeylag, men den här sporten är tungt formbetonad och det talar onekligen för gästerna. De har dessutom motivation så att det räcker och blir över. Därför spelar vi Philadelphia Flyers draw no bet till 2,75 gånger pengarna hos William Hill. Vi får då pengarna tillbaka om matchen går till förlängning. Märk väl att Philadelphia Flyers faktiskt vunnit fem (!) av sina sju senaste matcher mot just Chicago Blackhawks.

Speltips:

Speltips:  Philadelphia Flyers draw no bet
Odds:  2,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, torsdag 17/3
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chicago Blackhawks  1,87 redbet logo
Oavgjort  4,20 williamhill logo
Philadelphia Flyers  3,95 nordicbet logo
Över 5,5 mål  2,30 betway logo
Under 5,5 mål  1,67 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: