Speltips inför Danmark – Norge 11/5: Nytt nordiskt VM-derby

Simon Pålsson Publicerat: 10 maj 2018

Danmark har öppnat VM-turneringen med ett par starka insatser och när laget nu ställs mot den nordiska rivalen Norge är förhoppningen att segertåget fortsätter.

Onsdagens stora behållning i ishockey-VM var utan tvekan matchen mellan Danmark och Finland, där värdnationen såg till att skrälla ordentligt inför sin hemmapublik. Nu väntar en helt annan typ av match, där danskarna plötsligt går in som favoriter.

Det som väntar är ännu ett nordsikt derby, denna gång mot Norge. Med vinsten mot finnarna färskt i minnet vore det rent av konstigt att inte förvänta sig en dansk vinst här. Mot Finland visade Danmark prov på en fin stabilitet bakåt och med det makalösa hemmastödet finns det alltid anledning att räkna med danskar nu. Det är en självklar konkurrensfördel.

Danmark har på fyra matcher i turneringen tagit två vinter och förlorat två, mot gruppens tungviktare USA och Kanada. Det får verkligen ses som ett fullt godkänt facit. I Norge väntar ännu ett överkomligt motstånd och då har danskarna visat sig svårstoppade.

Rakt spel hämtas

Vad gäller mtoståndet för dagen har Norge haft det tyngre i inledningen på turneringen och har redan förlorat mot Lettland och Finland. Lettland är ett lag som tillhör gruppens och turneringens klart svagaste, medan Finland är samma lag som Danmark så sent som i onsdags. 5-4-vinsten mot Tyskland är en fjäder i hatten, men på det hela taget är det tydligt att norrmännen är ett snäpp svagare än Danmark.

Med hemmapubliken i ryggen, den fina formen i benen och självförtroendet efter segern mot Finland tror vi att danskarna tar över fredagens möte med Norge redan från start.

Ett rakt spel på Danmark ger hela 1,65 gånger pengarna hos Ohmbet och blir vårt självklara spelval inför fredagen.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Danmark vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:15, fredag 11/5
TV:    tvtre logo
Stream:    viaplay logo
Läs mer: Speltips under Ishockey VM 2018 hittar ni här

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: