Speltips inför Kanada – Danmark 7/5: Enkel vinst väntar

Simon Pålsson Publicerat: 7 maj 2018

Danmark står inför turneringens tuffaste motståndare och då ska det nog mycket till om det ska bli någon som helst spänning. Här litar vi blint på kanadensarna i hockey-VM.

Då väntar den tredje omgången i VM-turneringen, där värdnationen Danmark åter står inför en tuff motståndare. I förra omgången blev det storpisk mot USA med hela 4-0, men tack vare vinsten mot Tyskland i premiären finns det ändå lite positivism kring laget.

Stödet på hemmaplan har visat sig vara väldigt bra, med mycket folk på läktarna som försöker stötta Danmark. Å andra sidan är skillnaderna på lagens kapacitet lite för stora när det blir möten mot riktigt tunga pjäser i form av USA eller Kanada. Därför är vi lite skeptiska till danskarnas möjligheter på måndagskvällen.

Kanada öppnade lite sisådär i en slarvig historia mot topprivalen USA, men blixtrade sedan till på helt fantastiska nivåer i andra omgången mot Sydkorea. Där blev det hela 10-0 till kanadensarna, trots att laget inte ens såg ut att gå på helfart. Det får anses oerhört imponerande och nu går det inte att skylla på att laget inte är igång.

Minst lika stor marginal

Mot USA gjorde Danmark en svag insats offensivt sett och hade svårt att etablera något som helst tryck, men samtidigt slet och kämpade bra i defensiven. På det hela taget var insatsen helt okej, men den lär också ha kostat en hel del energi. En mindre arbetsinsats lär inte behövas mot Kanada direkt och frågan är om danskarna pallar det?

Känslan är att Kanada verkligen har hittat sätt att såra sina motståndare så här i inledningen av VM, något som märktes både mot USA och Kanada. Det säger sig själv med så många storstjärnor, med lagkaptenen Connor McDavid längst fram. Hur som helst lär Danmark vara ett motstånd som inte vållar några större problem för Kanada vad gäller att skapa målmöjligheter.

Här räknar vi iskallt med att kanadensarna löser en seger med åtminstone samma segermarginal som jänkarna gjorde. Det innebär Kanada -3 (asian handicap) till hela 1,85 gånger krämen hos Ohmbet. Då får vi alltså pengarna tillbaka vid tremålsseger.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Kanada -3 (asian handicap)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, måndag 7/5
TV:   tvtio logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: