Speltips inför Leksand – Modo 9/2: Jämnt och tätt igen

Simon Pålsson Publicerat: 7 februari 2018

Leksands IF har inte den trevligaste trenden bakom sig, men hoppas studsa tillbaka i fredagens möte med Modo Hockey. Å andra sidan kommer gästerna med mycket god energi.

Hockeyallsvensk toppmöte på schemat den här fullspäckad hockeyfredagen, där Hockeyallsvenskan tar över efter SHL-torsdagen. Leksand och Modo möts i en match där hemmalaget är i stort behov av att studsa tillbaka efter en sämre period.

Inför den här matchen har Leksand nämligen tre raka segrar och har plötsligt sett direkt stabbiga ut. Det stora problemet har varit försvaret, som på tre matcher släppt in hela 13 mål. Då blir det minst sagt svårt att vinna sina matcher.

På det hela taget har januari månad och inledningen på februari varit svaga för Leksand, som nu har åtta förluster på sina elva senaste. Det är lite oroväckande inför vad som komma skall i kvalserien, där ambitionen såklart är att ta sig tillbaka till SHL igen.

Modo kommer med positiv energi

På pappret är det klart att Leksand ska ses som favoriter inför det här mötet, men i våra ögon är det direkt överraskande att spelbolagen sänkt oddset på Leksand ner till runt 1,70 gånger insatsen. Det räcker inte på långa vägar för att motivera ett spelvärde.

Här tror vi nämligen att Leksand står inför en tuff utmaning. Den övertygelsen blir starkare av det faktum att Modo kommer med mycket positiv energi till mötet. Fyra raka segrar är självklart en härlig boost och därmed har laget också befäst sin position strax utanför den absoluta toppen.

Om vi ser till lagens senaste inbördes möten har det så gott som alltid blivit väldigt jämna drabbningar och känslan är att det fortsätter här. Leksand är favoriter, men det är Modo som har den positiva energin. Det kanske väger ut vartannat.

X (oavgjort) spelas därför till hela 4,45 gånger såsen hos MrGreen.

  Rygga spelet hos MrGreen – Få 2 x 100 kr gratisspel!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,45 (Jämför alla odds)
Bolag:  MrGreen (2 x 100 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:00, fredag 9/2
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: