Speltips inför Tjeckien – Ryssland 10/5: Här väger tjeckerna lätt

Simon Pålsson Publicerat: 10 maj 2018

Ryssland har öppnat med 20-0 på tre matcher i VM-turneringen och ställs nu inför den första riktiga utmaningen när Tjeckien väntar. Här kliver vi in på det raka spelet utan tvekan.

VM-hockeyn rusar vidare även på torsdagen och nu duggar matcherna verkligen tätt i gruppspelet. En spelledig dag för svensk del innebär att fokus ligger på andra matcher den här dagen, exempelvis mötet i Sveriges grupp mellan Tjeckien och Ryssland.

Det råder ingen som helst tvekan om att det är ryssarna och Sverige som är gruppens tunga elefanter och det visar inte minst resultaten så här långt. Det blir också tydligt när vi studerar lagens respektive spelartrupper, där spetsen är på en helt annan nivå i både det ryska och svenska landslaget.

En utmanare strax bakom de två stora är återigen Tjeckien, som brukar inta just den rollen i dessa sammanhang. Tre matcher in i turneringen står Tjeckien på två vinster (varav en efter övertid mot Schweiz) och en förlust, då mot Sverige. I samtliga matcher har laget varit bra med och det märks att stabiliteten återigen är en tjeckisk paradgren. Huruvida det räcker mot Ryssland känns dock mycket oklart.

Ett självklart favoritskap

Ryssland har öppnat turneringen betydligt mer övertygande, men har å andra sidan bara spelat enkla matcher hittills. Tre vinster mot Frankrike, Österrike och Vitryssland med en total målskillnad på 20-0 så här långt. Det är fortsatt väldigt stort gap mellan de bästa och de sämsta i dessa sammanhang.

Nu behöver ryssarna förmodligen koppla på någon växel till för att inte riskera att tappa onödiga poäng mot Tjeckien. Å andra sidan har laget inte förtagit sig det minsta så här långt och vi räknar iskallt med att ett stjärnspäckat ryskt lag gärna mäter sina krafter mot lite tyngre motstånd.

Det går inte att blunda för det tydliga ryska favoritskapet inför torsdagens möte. Ryssland vinner (ordinarie tid) ger överraskande höga 1,65 gånger insatsen hos Betser och det är bra betalt i det här läget. Det finns inte mycket som talar för tjeckerna just nu faktiskt.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Speltips:

Speltips:  Ryssland vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (100 kronor omsättningsfritt)
Spelstopp:  20:15, onsdag 10/5
TV:   tvtre logo
Stream:   viaplay logo
Läs mer: Speltips under Ishockey-VM 2018 hittar ni här

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: