Riskfria spel

Riskfria spel, alternativt free bets eller gratisspel, som det också kallas, är en populär form av välkomstbonus hos spelbolagen online och premissen bakom det är enkelt: att du som får ta del av ett riskfritt spel återfår insatsen, omsättningsfritt eller ej, om spelet skulle missa. En livlina som kan se ut på flera olika sätt.

Riskfria spel – den bästa listan:

Riskfria spel
Dubbla eller pengarna tillbaka! 250 kr eventuella förlustpengar återfås. Testa Lucky Sports!
100 kr riskfritt! 100 kronor riskfritt & omsättningsfritt på Betfair Spelbörs. Testa Betfair Spelbörs!

Regler & villkor gäller. 

På jakt efter flest bonusar? Här hittar ni Sveriges bästa bonusguide!

Vad är ett riskfritt spel?

Ett riskfritt spel är precis vad det låter som – ett spel du får placera utan risk att bli av med insatsen; att den återbetalas vid händelse av att du inte prickar in det, medan som normalt hamnar på kontot vid en träff.

Dessa kan se ut på olika sätt och den primära skillnaden mellan spelbolagens kampanjer är om det riskfria spelet är omsättningsfritt eller inte.

Om det är omsättningsfritt betyder det att den insats som då (eventuellt) återbetalas kommer i rena kontanter, redo att tas ut eller fortsätta spela för utan direkta motkrav. Detsamma, i nästintill alla fall, gäller eventuella vinstpengar. Med andra ord: det som hamnar på ditt spelkonto, det är ditt. Rent och skattefritt.

Vissa riskfria spel – etiketten blir då i viss mån missvisande – är något mindre lukrativa, även om de fortfarande kan vara värda att ta del av; att eventuella pengar tillbaka, alternativt vinsten, behöver omsättas innan ett uttag är möjligt. Oftast är detta krav på att insatsen ska omsättas vid ett tillfälle.

Riskfria spel som bonus

Sedan årsskiftet till 2019 får spelbolagen med svensk licens endast erbjuda en bonus per kund, en välkomstbonus – och dessa kan se ut på olika sätt. Den mest normala av bonusformer är att ens insättning matchas med en specifik procentsumma upp till en bestämd maxgräns, men riskfria spel är också ett populärt alternativ för spelarna och hos aktörerna.

Riskfria spel som bonus har bland annat använts av Betfair Spelbörs, Paf, Karamba och Lucky Sports. Större såväl som mindre spelbolag, alltså.

Eftersom kunderna efterfrågar riskfria spel utan omsättningskrav, eller med minimala sådana, är oftast de riskfria spelens summor mindre stora än normala bonusar, som istället har tydligare samt hårdare omsättningskrav innan vinstpengar kan tas ut.

Kampanjer med riskfria spel

En bonus per kund är max vad spelbolagen kan erbjuda, men det finns ändå mängder av kampanjer med riskfria spel att ta del av och hos oss på Spelbloggare.se brukar vi med jämna mellanrum, i samarbete med bolagen i fråga, kunna presentera sådana för våra läsa.

Exempel på sådana har varit Betfair Spelbörs kampanjer inför specifika matcher, med 250 eller 450 kronor riskfritt på specifika matcher inför utvalda sportevent, samt med YoBetIt och då 500 kronor riskfritt liksom omsättningsfritt på diverse tillställningar.

Hos oss dyker dessa typer av kampanjer upp titt som tätt, inte minst inför stormatcher inom fotbollens samt ishockeyns värld.

Fördelar med ett riskfritt spel istället för standardbonus

Först och främst, den mest uppenbara av fördelar: att spelet är, som namnet avslöjar, riskfritt. En förlustsumma, oftast bestämd sådan, återfås alltid och en vinst likaså. Du har med andra ord inte någonting att förlora på att hämta ett riskfritt spel.

Det är även ett utmärkt sätt att få testa på ett nytt spelbolag och deras produkt, utan att risk att bli fast där med omsättningskrav från vanliga former av oddsbonusar mot din vilja. Ett riskfritt är därför såväl ett smart smakprov, liksom en lukrativ form av erbjudande.

Tänk på detta – riskfria spel

Som alltid vid hämtande av bonusar och välkomsterbjudande i alla dess former, rekommenderar vi att läsa på om kampanjen hos det specifika spelbolaget; det finstilta och hela punktlistan. Kan det exempelvis så att ditt spel måste omsättas? Måste en bestämd summa användas? Hur lång tid tar det innan eventuella förlustpengar återfås?

Hur fungerar Betfair Spelbörs?

Mer information tillkommer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Riskfria spel

9.8

Betyg

9.9/10

Snabbhet

9.5/10

Utseende

10.0/10
By