Europatipset Tips Idag | EM-tipset | Söndag 20/6 – Analys & Systemförslag

Simon Pålsson Publicerat: 20 juni 2021

Med publik på läktaren samt i de flesta fall strålande väder har EM haft en trivsam inledning även om de fruktansvärda bilderna kring Christian Eriksens sjukdom för alltid etsat sig fast på näthinnan. Dansken verkar tack och lov vara vid gott mod och på bättringsvägen. Denna tredje kupong av EM-tipset ser väldigt favoritbetonad ut men det finns en å annan kantboll att rygga och det är 5 miljoner i jackpot!

Spelstopp: 17:59

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

1. Italien – Wales 1

Googlar man ordet harmoni torde svaret bli Squadra Azzurra under Roberto Mancinis ledning. Utan egentliga fixstjärnor finns det dubbel uppsättning av högkompetenta spelare på i princip varje position. Efter två baljor från Locatelli och en från ständigt hungrige Immobile är avancemanget säkrat varpå viss rotation är att vänta till denna drabbning. Italien kommer ändå inte ge bort något då den i tio raka matcher obrutna defensiva nollan skall försvaras till varje pris. Wales har gjort det bra och Gareth Bale ser trots den missade straffen mot Turkiet ut att vara fylld av självförtroende och toppform. Drakarnas fyra poäng lär räcka för avancemang men de krigar nog gärna på för att hålla nollan i förlustkolumnen intakt, så krysset bör komplettera den givna men överstreckade utgångsettan.

2. Schweiz – Turkiet 1

Turkiet har spelmässigt varit en skuffelse så här långt och med noll inspelade poäng samt klen målskillnad (0-5) torde det vara ganska uppgivet i deras läger. Detta faktum är något som Schweiz kommer att försöka profitera på och det finns inget annat än full fart framåt för seger som gäller här. Även om förlusten mot Italien var solklar syntes tendenser till fint lir och Embolo, Shaqiri med flera verkar på väg mot formen. Med ovan fakta tillhanda så talar i princip allt för ettan och stannar den kring 60 procent är det en finfin spik att luta sig emot.

3. Ukraina – Österrike X

Ukraina bärgade tre poäng mot Nordmakedonien efter stundtals fint spel även om det stora delar av andra halvlek såg skakigt ut när Pandev, Trajkovski med flera tryckte på för kvittering. Österrike var både spel- och chansmässigt närmare att rubba Nederländerna än vad Shevchenkos gäng var men det hjälper inte då det är målen som räknas. Så vid ett oavgjort resultat här landar alplandet på tredje plats i gruppen men ändå med god chans att vara en av de fyra bästa sådana och avancera vidare i mästerskapet. Med detta resonemang som grund talar mycket för krysset som till magiskt värde lämnas ensamt på de mindre systemen. Större system bör dock ta höjd för alla scenarion och heltäcka.

4. Nordmakedonien – Nederländerna 2

Nordmakedonien kämpade väl mot Ukraina men kom inte längre än en reducering, de ska dock ha cred för att de aldrig gav upp och skapade tryck och chanser in i det sista. De forna jugoslavernas chans till avancemang är därmed lika med noll. Nederländerna övertygade stort första timmen mot Ukraina och senast mot Österrike såg det solitt ut utan att det sprakade om dem. Även om gruppsegern är säkrad så borde dagens motstånd kunna avfärdas komfortabelt då det orangea laget har anfall och målgörande i sitt DNA. Spikpistolen plockas fram och tvåan bultas dit.

5. Ryssland – Danmark 2

Danmark bjöd på fantastisk underhållning när de till Christian Eriksens ära gjorde allt rätt både vad gäller den publika inramningen och slakten av världsettorna Belgien i första halvlek. Även om flamländarna höjde sig när De Bruyne, Witsel med flera tillkom i andra halvlek var grabbarna under dannebrogens flagg värda ett klart bättre öde. Men ännu är inte loppet kört då seger här samtidigt som Finland torskar med lämpliga siffror ger danskarna andraplatsen i gruppen. Ryssland har inte övertygat och sett till vad lagen presterat spelmässigt hittills lär den ryska björnen få mycket svårt på Parken i Köpenhamn. Strecken för tvåan lär dra iväg ju närmre spelstopp vi kommer men stannar strecken kring 60 procent är det en gångbar spik.

6. Finland – Belgien 2

Känslan är att Belgien de två inledande segrarna till trots gått lite på halvfart. Coach Martinez torde inte heller här uppmana till någon urladdning utan fortsatt samla kraft inför kommande utslagningsmatcher. Finland har i sitt första stora mästerskap överraskat positivt och fick i den av känd anledning utdragna matchen mot Danmark med sig mer än vad de förtjänade medan det var lite tvärtom mot Ryssland. Är det någon gång man skall ställas mot Fifas högst rankade lag i världen så är det nu när dessa redan är klara för vidare spel. Så med lite flyt i komb med finsk sisu kittlar det skönt rensande krysset allt för mycket för att utelämna även om tvåan är det tecken som plitas ned först. X2.

7. Tjeckien – England X

Ett möte mellan två lag som kommer från seger i den första gruppspelsmatchen, de kan båda eventuellt redan vara klara för vidare spel i turneringen. Tjeckien besegrade ett tämligen blekt Skottland. Vad som stod tydligt är att Patrik Schick är i toppslag och visade prov på både spelförståelse och fin teknik när den andra struten sattes från dryga 40 meters avstånd. England har i vanlig ordning haussats upp inför ett stort mästerskap och får förbundskapten Southgate sin stjärnspäckade trupp att dra åt samma håll ser det onekligen väldigt bra ut. Mot Kroatien gjorde britterna en stabil insats utan att det direkt sprudlade om dem. Då båda lagen eventuellt är nöjda med ett oavgjort resultat här får krysset agera utgång.

8. Kroatien – Skottland 1

Skottlands lagkapten Andrew Robertson gjorde en storartad insats i premiären mot Tjeckien men Liverpoolspelaren stod allt för ensam för att kunna hota. Skottarna har gjort det bra som tog sig till slutspelet men känslan är att kämpaglöden inte längre kan överglänsa kvalitetsbristerna. Kroatien har tappat en del i slagkraft sedan de spelade VM-final mot Frankrike men är ändå fortsatt ett klart dugligt fotbollslandslag. När dessa rader skrivs är resultaten från omgång två okänt och därmed är det svårt att sia kring motivationskraften. Vad vi däremot vet är att om Balkangänget har sniff på avancemang och har Luka Modric vaknat på rätt sida så är de i grunden det bättre laget här. Ettan blir dock kraftigt överstreckad och vidare gardering känns som ett måste.

9. Sverige – Polen 1

Utan att veta är känslan att Polen kommer till denna match utan några inspelade poäng? Antagandet grundas i att Lewandowski och kompani gör en lika slätstruken insats som mot Slovakien. Spanien kommer att straffa dem hårt när polackerna nödgas klara sig utan avstängde Krychowiak. Sverige började gruppen med en heroisk insats mot Spanien i smältdegeln Estadio de la Cartuja i Sevilla. Pinnen som kämpades hem innebär högst troligt att oavsett hur det gått i mötet med Slovakien så har Blågult avgörandet i egna händer. Ettan känns därmed given som utgång men då patriotiska EM-tippare verkar spela till största delen med hjärtat finns det fint värde i att gardera vidare och då först och främst med tvåan som är helt bortglömd. Gaffel?

10. Slovakien – Spanien 2

Spanien fick inte hål på Sverige i EM-premiären, med ett bollinnehav på över 80 procent borde fler skarpa chanser vaskats fram för ett godkänt rödgult betyg. Det såg dock klart vassare ut efter det att förbundskapten Enrique i andra halvlek gjorde ett flertal byten där framförallt Gerard Moreno skapade oreda i svenskt försvar. Inför Slovakiens match mot Sverige har två fall av Corona konstaterats i truppen vilket givetvis skapar oro och frågetecken. Redan innan detta bakslag kändes styrkeförhållandena ojämna, Hamsik är på nedåtgående och slovakerna förtjänar knappast en åttondelsbiljett, Tarkowics manskap tillskrivs ingen större skrällchans här. Streckprocenten för “hemmatvåan” är väl hög men till detta kan ingen hänsyn tas och spiken är ett faktum.

11. Portugal – Frankrike X

Vilken match! En kik i spelartrupperna ger världsklass på alla positioner vilket ju inte är så konstigt då det är de regerande Europamästarna som ställs mot dito världsmästare. Lite beroende på hur det gått för de bägge parterna i föregående omgång skulle något av lagen rent hypotetiskt kunna riskera att få lämna turneringen redan här. Scenariot känns dock inte så troligt och det vore synd på så rara ärtor. Med detta sagt så är ändå det mest troliga att båda lagen är hyfsat nöjda med ett oavgjort resultat. Trots offensiver i absolut toppklass skulle det kunna ticka 0-0 länge, mycket länge. I lagens fyra senaste inbördes möten har det max noterats ett mål varav ett helt mållöst möte så på de mindre systemen lämnas krysset allena. För de med större ekonomiska resurser rekommenderas full gardering.

12. Tyskland – Ungern 1

Ungern gjorde en helt okej insats mot Portugal och höll 0-0 tills det var sex minuter kvar av ordinarie tid. Slutresultatet 0-3 ger inte rättvisa åt ungrarnas insats. Skillnaden då mot nu är att de hade ett kokande Puskás Aréna i ryggen. Om Tyskland mot förmodan förlorar den i skrivande stund ännu inte spelade matchen mot Portugal så står de på noll poäng inför denna match. Oavsett så har Die Mannschaft allt att spela för här då tre poäng och god målskillnad med lite flyt ändå kan ta dem vidare till åttondelsfinal. Ettan streckas extremt hårt men det är också det enda som skulle motivera till gardering då tyskar på jakt sällan lämnar något åt slumpen. Spika på!

13. GIF Sundsvall – Västerås 1

GIF Sundsvall siktar mot Allsvenskan och även om det inte gått som på räls är de med i toppen av tabellen och fightas. I offensiv riktning har medelpadingarna i firma Hallenius/Engblom en duo som håller även i Allsvenskan. Problem finns i andra riktningen där de stundtals uppträder naivt. Hemma på NP3 Arena är Giffarna svårslagna, den enda förlusten här kom mot J-Södra då hemmalaget var värda minst en poäng. Västerås SK är också ett förväntat topplag, de har dock en akilleshäl i spelet på främmande mark där laget från Gurkstaden sällan får till det. Ettan går definitivt först men då strecken dragit iväg är det svårt att motstå värdet på den helt tappade tvåan och gaffeln (etta-tvåa) är ett faktum.

Spiken – Tyskland

Att ett högst troligt redan avsågat Ungern skulle få något med sig mot Tyskland med fördel av hemmaplan och publik på läktaren känns som en ren utopi. Bank!

Skrällen – Skottland

Många oklarheter kring denna match då vi inte har de respektive lagens resultat från omgång två. Vad som står klart är att streckningen på Kroatien är i absurdum! Killar i kilt gör sitt yttersta alltid, oavsett. Come on Scotland!

Systemen i textform

64 rader
1. Italien – Wales 1X
2. Schweiz – Turkiet 1
3. Ukraina – Österrike X
4. Nordmak. – Nederl. 2
5. Ryssland – Danmark 2
6. Finland – Belgien X2
7. Tjeckien – England X2
8. Kroatien – Skottland 1X
9. Sverige – Polen 12
10. Slovakien – Spanien 2
11. Portugal – Frankrike X
12. Tyskland – Ungern 1
13. Sundsvall – Västerås 12

864 rader
1. Italien – Wales 1X
2. Schweiz – Turkiet 1
3. Ukraina – Österrike 1X2
4. Nordmak. – Nederl. 2
5. Ryssland – Danmark 2
6. Finland – Belgien X2
7. Tjeckien – England X2
8. Kroatien – Skottland 1X2
9. Sverige – Polen 12
10. Slovakien – Spanien 2
11. Portugal – Frankrike 1X2
12. Tyskland – Ungern 1
13. Sundsvall – Västerås 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100