Inför NHL-slutspelet: Statistik, förutsättningar och odds

Simon Pålsson Publicerat: 12 april 2016

Natten till torsdag svensk tid drar det äntligen igång. NHL-slutspelet blir minst lika intressant som vanligt. Spelbloggare.se reder ut förutsättningar, statistik och odds inför den första slutspelsrundan.

Då har vi äntligen kommit fram till NHL-slutspelet. Den första matchen spelas mellan Tampa Bay Lightning och Detroit Red Wings natten till torsdag svensk tid.

Precis som vanligt har det varit en väldigt lång grundserie, men nu är det alltså äntligen dags för den mer spännande delen. Matcherna avgörs i bäst av sju matcher, där laget som plockade flest poäng har hemmaplansfördel.

Redan nu har ett par spelbolag lagt upp odds på vem som ska avancera från respektive matchserie. Det handlar om Betsson, NordicBet och Betsafe.

I samarbete med Betsson kan vi erbjuda en unik bonus på 1000 kr + 200 kr gratisspel för nya kunder. Klicka här för att ta del av bonusen!

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings

Detroit Red Wings lyckades säkra en slutspelsplats precis i slutskedet av grundserien och ställs nu mot förra årets finallag. Det blir en repris på förra årets åttondelsfinal, där Tampa Bay Lightning tog sig vidare efter en sjunde och avgörande match.

Det här kan bli väldigt jämnt i år också. Tampa Bay Lightning är inte ett riktigt lika starkt lag i år, speciellt inte utan spelare som Anton Strålman, som varit tongivande tidigare.

Vilka tar sig vidare? Odds Bolag
Tampa Bay Lightning 1,62 betsson logo
Detroit Red Wings 2,35 betsson logo

 


Pittsburgh Penguins – New York Rangers

Pittsburgh Penguins kliver in i slutspelet som hela NHL:s mest formstarka lag, men nu väntar ett lag som aldrig är roliga att möta i slutspelet. Henrik Lundqvist är en fantastisk målvakt när det väl gäller. New York Rangers spelar därutöver ett fysiskt och tempostarkt spel som verkar passa bra i slutspelsmatcher.

Visst, Pittsburgh Penguins är favoriter här, mycket tack vare New York Rangers relativt svaga säsong som fortfarande inte riktigt kommit igång.

Vilka tar sig vidare? Odds Bolag
Pittsburgh Penguins 1,75 betsson logo
New York Rangers 2,10 betsson logo

 


St. Louis Blues – Chicago Blackhawks

Nu börjar den tiden på året som kanske passar Chicago Blackhawks allra bäst. Ett lag med så många stjärnor och individuellt starka spelare trivs extra bra i den här typen av viktiga matcher, där individuella prestationer ofta fäller avgörandet.

Trist för ett starkt St. Louis Blues att tvingas möta Chicago Blackhawks redan i den första slutspelsrundan – igen. Den där gamla klyschan om att ”man minsann ska slå alla lag för att vinna hela turneringen” är visserligen applicerbar, men det vore trevligt att slippa just Chicago Blackhawks direkt. Det kan vi nog enas om.

Vilka tar sig vidare? Odds Bolag
St. Louis Blues 2,15 betsson logo
Chicago Blackhawks 1,72 betsson logo

 


Washington Capitals – Philadelphia Flyers

I den här matchserien hittar vi en av de klarare favoriterna av alla i Washington Capitals. Laget har visat sig otroligt starka under egentligen hela säsongen, med undantag för enstaka dippar då och då. I sina bästa stunder, när storstjärnorna klickar till fullo, har de dock bevisat att de är otroligt svårstoppade.

Philadelphia Flyers charmade brallorna av oss i slutskedet av säsongen och såg till att säkra en slutspelsplats efter ett par fantastiska månader på slutet. Kan den formen väckas till liv igen? Överlever den en hel matchserie mot ett så starkt lag som Washington Capitals? Det ska bli kul att se.

Vilka tar sig vidare? Odds Bolag
Washington Capitals 1,30 betsson logo
Philadelphia Flyers 3,60 betsson logo

 

Florida Panthers – New York Islanders

På tal om att charma brallorna av oss. Florida Panthers har oväntat nog varit ett av de starkare lagen under säsongen och hade ett par långa perioder då de gick obesegrade. Jaromir Jagr har fått en ny vår för tvåtusende gången och äntligen får vi se honom i slutspelet igen.

New York Islanders är lika svåra som vanligt att beräkna, även fall de känns aningen svagare i år jämfört med de senaste säsongerna. I matchserien är Panthers klara favoriter, men det kan nog bli en fight det här. Om Florida Panthers hittar tillbaka till superformen från början av året kan de till och med gå riktigt långt.

Vilka tar sig vidare? Odds Bolag
Florida Panthers 1,75 betsson logo
New York Islanders 2,10 betsson logo

 


Dallas Stars – Minnesota Wild

Dallas Stars är tillbaka i slutspelet efter att ha missat detsamma förra säsongen. Laget har spelat fantastiskt i grundserien och vann faktiskt hela konferensen till slut.

Nu väntar ett väldigt ojämnt Minnesota Wild, vars säsong har varit upp och ner. Förra säsongen var laget ett av ligans stora utropstecken, men den positiva vibben finns tyvärr inte kvar längre. Det här bör bli en komfortabel seger för Dallas Stars.

Vilka tar sig vidare? Odds Bolag
Dallas Stars 1,40 betsson logo
Minnesota Wild 3,00 betsson logo

 


Los Angeles Kings – San Jose Sharks

En av de på förhand mest svårbedöma matcherna är utan tvekan den mellan Los Angeles Kings och San Jose Sharks. Två starka lag, som båda kan ta sig hela vägen till en final. Att då få möta varandra direkt kan inte vara någon önskedröm direkt.

Båda lagen är starka både kollektivt och individuellt sett. Vi blir inte det minst förvånade om det här tar sig hela vägen till en sjunde och avgörande match. 2,60 gånger pengarna på Sharks är för högt. Det kan vi säga redan nu.

Vilka tar sig vidare? Odds Bolag
Los Angeles Kings 1,50 betsson logo
San Jose Sharks 2,60 betsson logo

 


Anaheim Ducks – Nashville Predators

Nashville Predators hör till ett av de svagare lagen i den västra konferensen, det är en sak som är säker. Att de dessutom tvingas möta Anaheim Ducks i den första slutspelsrundan gör deras chanser till överlevnad än mindre.

Ja, de kan såklart knipa en match eller två, men att de skulle ta fyra mot Anaheim Ducks känns osannolikt. Kanske är det rent av äntligen dags för Ducks att ta sig hela vägen? Nu gäller det att ha lite flyt med marginaler för en gångs skull.

Vilka tar sig vidare? Odds Bolag
Anaheim Ducks 1,40 betsson logo
Nashville Predators 2,95 betsson logo

 

 

Spel Odds Bolag
Washington Capitals 5,75 betsson logo
Dallas Stars 11,00 expekt logo
Los Angeles Kings 11,00 betrally logo
Chicago Blackhawks 11,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Anaheim Ducks 13,50 redbet logo
St. Louis Blues 14,00 redbet logo
Boston Bruins 16,50 redbet logo
Pittsburgh Penguins 17,50 redbet logo
Florida Panthers 18,00 unibet logo
New York Rangers 19,00 williamhill logo
San Jose Sharks 22,00 unibet logo
Nashville Predators 24,00 unibet logo
Tampa Bay Lightning 24,00 unibet logo
New York Islanders 24,00 unibet logo
Minnesota Wild 31,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Philadelphia Flyers 40,00 redbet logo
Detroit Red Wings 40,00 betrally logo