Speltips, AIK – Asplöven 15/2: Glasklar klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 14 februari 2016

Topplaget AIK får besök av bottenlaget Asplöven i en av många hockeyallsvenska matcher under måndagskvällen. Det här kan väl bara gå på ett sätt?

Måndagskvällen bjuder på en rad intressanta matcher från Hockeyallsvenskan, där den match som sticker ut allra mest spelas i Stockholm mellan AIK och gästande Asplöven.

Det här blir en intressant drabbning mellan toppen och botten. Hemmalaget ligger just nu en poäng bakom serieledande Tingsryd, samtidigt som de har hela femton poäng ner till närmast jagande lag.

Asplöven å sin sida ligger i botten av tabellen och har faktiskt bara Sundsvall bakom sig. Laget har också släppt in 145 mål på 45 matcher i seriespelet, ett facit som gör dem, tillsammans med Sundsvall, till seriens klart svagaste defensiva lag. Det håller helt enkelt inte måttet att släppa in så många mål. I skrivande stund har Asplöven tolv poäng upp till säker mark. Det ser med andra ord mörkt ut.

AIK fullkomligt öser in mål

Om det som karaktäriserar gästerna är en risig defensiv är det tvärtom för hemmalaget. AIK har gjort sig kända som seriens klart starkaste lag offensivt sett. 155 gjorda mål på 45 matcher är klart bäst i hela Hockeyallsvenskan. Därtill har de 17 plusmål mer än toppkonkurrenten Tingsryd. Anmärkningsvärt.

Vår känsla är att det finns en solklar favorit i den här matchen och vi har svårt att se hur det inte skulle kunna bli en komfortabel seger. AIK hade sju raka segrar fram till sin senaste match, där laget faktiskt förlorade med hela 6-1 mot Mora. Det finns med andra ord stor revansch att utkräva.

Gästerna då?  Vinst senast hemma mot Vita Hästen, men i övrigt en rad förluster och en hel del insläppta mål. Främst på bortaplan har laget varit riktigt svaga och där får vi ofta se både ett och två för många mål insläppta.

Ja, som ni hör håller vi AIK som superklara favoriter. AIK -1,5 (asian handicap) ger hela 1,85 gånger pengarna hos bet365. Det måste vi hugga direkt.

Speltips:

Speltips:  AIK -1,5 (asian handicap)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 15/2
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK  1,47 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  5,65 betrally logo
Asplöven  5,50 betway logo
Över 5,5 mål  1,87 betsafe logo
Under 5,5 mål  2,00 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: