Speltips, AIK – Karlskoga 13/10: Bolagen underskattar gästerna

Simon Pålsson Publicerat: 13 oktober 2015

AIK får besök av ett av sina boogieteam när BIK Karlskoga gästar Hovet. Frågan är om den fina trenden fortsätter för gästerna.

Alla lag har ett boogieteam, det vill säga ett lag man har betydligt svårare för. Ett lag som ofta vållat problem för AIK är BIK Karlskoga. Förra säsongen tog nämligen BIK Karlskoga en seger i tre av de fyra inbördes mötena med AIK, ett facit som de inte glömmer i första taget.

Vi kan bara anta att AIK hellre fokuserar på andra saker inför matchen, till exempel sin egna form. Faktum är att laget är inne i ett fint stim, med fem segrar på de sex senaste matcherna. På hemmaplan har de imponerat stort, med fem raka segrar och en målskillnad på 23-14. Vill du se mål ska du helt enkelt bege dig till Hovet.

I skrivande stund ligger AIK i topp av tabellen, ett helt gäng placeringar och poäng framför BIK Karlskoga på 11:e plats.

BIK Karlskoga blandar och ger

Medan AIK varit konsekventa i sina prestationer under säsongsinledningen har BIK Karlskoga blandat rejält med kvalitén på sina insatser. Stundtals spelar de fin hockey och vinner mot lag som Västerås för att i nästa match förlora mot Timrå.

När laget hittar rätt håller de hög nivå och med tanke på den goda statistiken och det psykologiska övertaget mot AIK höjer vi ett varningens finger för en skräll här. AIK får gälla som klara favoriter, inte minst till följd av sitt fläckfria hemmafacit, men BIK Karlskoga har fina chanser att skaka om AIK.

Christian Berglund är tillbaka för gästerna, samtidigt som Adam Estoclet också är skadefri, men kan vilas fram till torsdag. Det är också bekräftat att den ordinarie målvakten Joel Gistedt startar. Skadeläget ser bra ut för hemmalaget.

BIK Karlskoga är hur som helst ett tungt och jobbigt lag att möta. Känslan är att om AIK ska åka på någon förlust hemma så kan det vara nu. Därför spelar vi BIK Karlskoga +0.0 asian handicap (draw no bet) till 2,85 gånger pengarna. Det är ett odds som blivit lite väl högt och vi tycker att det är värt en peng.

Speltips:

Speltips:  BIK Karlskoga +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 13/10
TV:   cmorehockey logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK  1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,75 comeon logo
Karlskoga  3,85 expekt logo
Över 5,5 mål  1,90 mybet logo
Under 5,5 mål  1,90 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: