Speltips, AIK – Karlskoga 15/1: Tredje raka målfesten?

Simon Pålsson Publicerat: 15 januari 2016

AIK och BIK Karlskoga har drabbat samman två gånger den här säsongen. Båda gångerna har vi fått se elva mål. Blir det ännu en målfest mellan lagen?

I händelse av en seger mot BIK Karlskoga seglar AIK upp i topp av den hockeyallsvenska tabellen igen. Laget har verkligen imponerat den här säsongen och allra främst är det offensiven som klickar för laget.

AIK har nämligen gjort hela 125 mål på sina 37 spelade matcher. Det är klart bäst i hela Hockeyallsvenskan, samtidigt som laget faktiskt bara släppt in 88 mål. Med sådana siffror och en målskillnad på hela +37 är det inte konstigt att det trillar in en hel del poäng.

Nu väntar alltså mot BIK Karlskoga, ett av de där lagen som jagar toppen tiotalet poäng efter. AIK har dock haft en lite svagare trend på sistone, med hela tre förluster på sina sex senaste matcher.

BIK Karlskoga inte att leka med

Trots att AIK toppar Hockeyallsvenskan överlägset, tillsammans med Tingsryd, måste det understrykas att fler lag har imponerat den här säsongen. Ett av lagen är BIK Karlskoga, som mycket väl kan ta steget upp till SHL nästa säsong.

Laget inledde visserligen december månad med en rad förluster, men har därefter hittat tillbaka till sitt vägvinnande spel igen. Fyra vinster på de fem senaste matcherna och en målproduktion på i snitt fyra mål per match vittnar om att de blivit att räkna med igen. Förra veckan slog de dessutom nu serieledande Tingsryd med fina 3-1 på bortaplan. Imponerande.

AIK får gälla som favoriter i det här mötet, men känslan är att det är som upplagt för en batalj av hög klass. De två tidigare mötena mellan lagen den här säsongen har varit fantastiska. 6-5 till BIK Karlskoga senast och 7-4 till AIK i oktober. Anmärkningsvärda siffror.

Med det i åtanke känns en målfest inte långt borta den här gången heller. Hos Ladbrokes får vi hela 2,40 gånger pengarna på BIK Karlskoga över 2,5 mål (inklusive övertid). Den fina formen, den galna inbördes målstatistiken och AIK:s något skakiga trend på sistone gör att vi tycker det finns värde i det spelet med tanke på det minst sagt höga oddset.

Speltips:

Speltips:  BIK Karlskoga över 2,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, fredag 15/1
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK  1,85 betway logo
Oavgjort  4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
BIK Karlskoga  3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,67 ladbrokes logo
Under 4,5 mål  2,30 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: