Speltips, AIK – Mora 11/12: Tydligt favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 11 december 2015

AIK tar sig an Mora i ett av fem heta hockeyallsvenska möten under fredagskvällen. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

Fredagen bjuder på fem hockeyallsvenska matcher och precis som vanligt bjuder Spelbloggare.se på speltips från en av matcherna. Den här gången hämtar vi speltipset från AIK:s match hemma mot Mora.

AIK kommer till matchen efter en fin period med fem raka vinster. Laget har visserligen sett starka ut hela säsongen, med 16 vinster på de inledande 30 matcherna. Allra främst är det offensiven som har imponerat. Laget har ett snitt på över 3,5 gjorda mål per match.

I ärlighetens namn har AIK visat prov på att de kommer bli att räkna med under egentligen hela säsongen och vi skulle inte bli förvånande om vi får se klubben i landets högsta hockeyserie nästa säsong. Men då krävs att matcher som fredagens, hemma mot Mora, fortsätter att tas på ett seriöst sätt.

Tre raka förluster för Mora

Mora å sin sida kommer till det här mötet med tre raka förluster i bagaget. Dessförinnan hade laget en helt okej period, men nu har spelet hackat och det har varit extra svårt mot de lite bättre lagen.

Säsongens första möte mellan de här båda lagen slutade med en klar 4-2-seger för gästande AIK. Faktum är att det är kvällens hemmalag som har ett starkt övertag i den inbördes statistiken. AIK har nämligen vunnit fyra raka matcher mot Mora IK. Det ska inte underskattas.

Det raka spelet på hemmalaget ger runt 1,67 gånger pengarna och det finns ett visst värde i det. Med tanke på att AIK är väldigt hemmastarka, samt har sina styrkor i offensiven, tror vi att en seger lika gärna skulle innebära att de vinner med minst två mål. Därför blir vårt speltips AIK -1 (asian handicap) till 1,90 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid uddamålsseger.

Speltips:

Speltips:  AIK -1 (asian handicap)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 11/12
TV:   Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK  1,67 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,70 betrally logo
Mora IK  5,00 ladbrokes logo
Över 4,5 mål  1,67 betsson logo
Under 4,5 mål  2,25 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: