Speltips, AIK – Tingsryd 3/3: En viss felvärdering

Simon Pålsson Publicerat: 3 mars 2016

Det viktiga andra mötet i kvalfinalen mellan AIK och Tingsryd står för dörren. Kan 08-laget kvittera till 1-1 i matcher när de får spela inför ett fullsatt Hovet?

Grundserien är äntligen över och Hockeyallsvenskan har gått in i den spännande kvalserien. De två bästa lagen från grundserien, AIK och Tingsryd, gör upp i bäst av fem matcher om vilket lag som ska ta hem kvalfinalen. Vinnaren kommer sedan att få möta Karlskrona om en plats i SHL till nästa säsong.

Det första mötet nere i Tingsryd slutade med en klar 3-0-seger för hemmalaget, som spelade en fantastiskt tight ishockey och straffade gästerna med snabba kontringar. Ett väldigt bra målvaktsspel bäddade också för den till slut klara segern.

Nu hoppas 08-laget kvittera till 1-1 i matcher inför ett fullsatt Hovet. Anförda av sin högljudda hemmapublik har laget förhoppningen att kunna straffa Tingsryd betydligt effektivare än senast. Det ska sägas att detta är det första av två raka möten i Stockholm, vilket ger AIK ett bra slagläge.

– Jag förväntar mig en liknade matchbild som den i tisdags, men chansen är god att vi har mer tryck i grejerna när vi nu får spela inför ett fullsatt Hovet. Förhoppningsvis kan vi använda det på rätt sätt och få mer energi än vad vi hade i den senaste matchen, säger AIK:s försvarare Andreas Hjelm till aikhockey.se inför matchen.

Alltid täta matcher mellan lagen

Under grundserien spelade lagen mot varandra fyra gånger och alla matcherna blev minst sagt täta historier. Två segrar vardera, samtliga med uddamålet, visar att lagen verkligen förtjänade att ligga i toppen tillsammans.

Intressant är att båda lagen avslutade grundseriesäsongen med två förluster vardera. Det är i för sig inte särskilt konstigt med tanke på att fokus med all säkerhet låg på just kvalserien. Oavsett vilket av lagen som tar sig vidare till ett möte med Karlskrona har troligen goda möjligheter att knipa en SHL-plats. Både AIK och Tingsryd har nämligen bevisat att de är väldigt stabila, svårslagna lag.

Vår känsla är att det här blir ännu en tät historia. Med hemmapubliken i ryggen är det inte konstigt att spelbolagen håller AIK som favoriter, men vi tycker att det blivit lite väl stora skillnader i odds mellan lagen. Det här är en ren felvärdering. Det råder ingen som helst tvekan om att Tingsryd kommer att hota i den här matchen och då är det anmärkningsvärt att vi får hela 2,60 gånger pengarna på Tingsryd +0.0 (asian handicap) hos Unibet. Det är samma spel som draw no bet, alltså att vi får pengarna tillbaka vid oavgjort.

Speltips:

Speltips:  Tingsryd +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 3/3
TV:    cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK  1,91 betrally logo
Oavgjort  4,10 betrally logo
Tingsryd  3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,85 ladbrokes logo
Under 4,5 mål  1,95 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: