Speltips, AIK – Västerås 5/2: Som natt och dag

Simon Pålsson Publicerat: 4 februari 2016

Skillnaderna mellan lagens form är enorma när serieledarna AIK får besök av ett minst sagt sargat Västerås. Det här kan väl egentligen bara sluta på ett enda sätt?

Det är fredag och en hockeyallsvensk match står på schemat. De formstarka serieledarna AIK får besök av seriens absolut mest formsvaga lag – Västerås.

För ett par månader sedan var Västerås en självklar del av toppstriden och vid ett par tillfällen låg de också i förarsätet i hela tabellen. Under vintern har de dock rasat rejält och i skrivande stund har de nio raka förluster. Där kan vi snacka om siffror som talar sitt tydliga språk.

Laget har otroligt svårt att täppa till bakåt och faktum är att de släppt in hela 22 mål på de fem senaste matcherna. Med ett sådant facit är det inte konstigt att det inte blir några poäng. Nu ligger laget istället på tiondeplatsen och kan faktiskt halka ner hela vägen till plats nummer 12 den här helgen.

AIK sprutar in mål

Annat ljud i skällan är det hos AIK. Laget toppar tabellen och är dessutom inne i ett fint stim för tillfället. 150 gjorda mål på 43 matcher är även det siffror som talar sitt tydliga språk. Det gör för övrigt AIK till det klart mest målglada laget i hela Hockeyallsvenskan.

Laget har sex raka vinster och ser så där obehagligt starka ut som de haft en tendens att göra under stora delar av säsongen. Tillsammans med Tingsryd har de dessutom skaffat sig en rejäl lucka i tabellen. Hela 14 poäng ner till närmande lag, som just nu är Oskarshamn.

Men matchen då? Jo, AIK hemma mot ett formsvagt Västerås? Det kan väl bara gå på ett sätt?

Vi är väldigt övertygade om att hemmalaget kopplar greppet om den här matchen direkt. Det borde bli åka av från början och vi är inte förvånade om 6-1-vinsten från i höstas när lagen möttes upprepar sig. Därför tycker vi att AIK -1,5 (asian handicap) till hela 2,05 gånger pengarna hos bet365 är ett väldigt bra odds. Det spelar vi med ett leende på läpparna.

Speltips:

Speltips:  AIK -1,5 (asian handicap)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 5/2
TV:    cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK  1,67 ladbrokes logo
Oavgjort  5,15 betrally logo
Västerås  4,55 nordicbet logo
Över 4,5 mål  1,58 betway logo
Under 4,5 mål  2,35 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: