Speltips, Anaheim Ducks – Arizona Coyotes 5/11: Formen på ingång?

Simon Pålsson Publicerat: 3 november 2016

Anaheim Ducks och Arizona Coyotes är två lag som står och stampar så här i inledningen av NHL-säsongen. Inför lagens möte natten till lördag svensk tid är frågan om inte formen är på ingång i ena laget.

NHL-säsongen har onekligen inte börjat på bästa sätt för Arizona Coyotes. Det fanns nog inte många som räknade med att laget skulle bli att räkna med den här säsongen, med sex inspelade poäng på nio matcher imponerar inte.

Den skrala poängskörden har gjort att laget nu huserar på jumboplatsen i den totala NHL-tabellen. Det ska dock sägas att ett par segrar plötsligt gör att laget finns i mitten av tabellen. Dessutom har laget spelat färre matcher än flera lag, däribland Anaheim Ducks, som på sina 11 matcher spelat in 10 poäng. Det betyder således att Arizona Coyotes bara är två segrar bakom Ducks.

Det gäller helt enkelt att inte helt och fullt stirra sig blind på tabellen i det här tidiga skedet av säsongen. Formen – speciellt den senaste veckan – är betydligt mer intressant. Med detta i åtanke känns det som att spelbolagen är lite snett på det inför just den här matchen.

En hel del skador i hemmalaget

Faktum är att hemmalaget dessutom har en hel del skador att förhålla sig till inför den här matchen. Upp till sex spelare tros missa matchen, däribland tunga namn som Ryan Getzlaf, Nick Ritchie och svenskbacken Hampus Lindholm.

I bortalaget är ett gäng spelare indisponibla, där Tobias Rieder, Martin Hanzal och Michael Stone är de senaste namnen på skadelistan. Det är dock avbräck som laget bör kunna hantera.

Inför den här matchen har Arizona Coyotes två vinster på sina tre senaste matcher. Det är lagets enda två vinster den här säsongen och en tydlig indikation på att de faktiskt är på gång. Anaheim Ducks å sin sida har åkt på ett par käftsmällar på sistone och känns väldigt oberäkneliga i sin prestation, inte minst defensivt. Det här kan bli vidöppna dörrar bakåt.

Vår känsla är att matchen är väldigt jämn på förhand, men att bortalaget har fina möjligheter att skrälla. Spelbolagen har målat upp Anaheim Ducks som superklara favoriter, varpå oddsen på en skräll blivit väldigt fina. Vi fastnar för Arizona Coyotes +0.0 (asian handicap) till 3,15 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor bonus).

Speltips:

Speltips:  Arizona Coyotes +0.0 (asian handicap)
Odds:  3,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  03:05, lördag 5/11
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: