Speltips, Anaheim Ducks – Calgary Flames 22/2: Det ligger mål i luften

Simon Pålsson Publicerat: 20 februari 2016

Ett formstarkt Anaheim Ducks får besök av ett Calgary Flames som vacklar rejält i sina prestationer. Det känns som att det hänger en hel del mål i luften.

Precis som vanligt är nätterna fyllda med kvalitativ ishockey från andra sidan Atlanten. Natten till måndag svensk tid är inget undantag. Vårt fokus hamnar på matchen mellan Anaheim Ducks och Calgary Flames, en match som har fina förutsättningar att sticka ut.

Hemmalaget har nämligen prickat formen på sistone och ser ut att ha hittat in i ett riktigt trevligt stim. Inte nog med att laget radar upp vinster på löpande band, de spelar också en fartfylld ishockey, som genererar en hel del mål.

Totalt 19 gjorda mål på de fyra senaste matcherna är ett bra facit, som egentligen talar för sig själv. På det hela taget har laget bara förlorat två matcher under februari och har faktiskt hela nio vinster. Inte illa alls.

Calgary Flames läcker för mycket

Lite annat är läget för gästande Calgary Flames, vars defensiv varit väldigt bristfällig de sista veckorna. Laget läcker helt enkelt på tok för mycket, vilket orsakat en rad förluster sista veckan. Förlust mot Arizona Coyotes, Anaheim Ducks och Minnesota Wild inom loppet av fem dagar. Totalt 15 insläppta mål de tre matcherna är inte heller någonting att skryta om.

Intressant nog blir det ofta målrika historier när de här båda lagen drabbar samman. Totalt 65 gjorda mål i de tio senaste mötena mellan lagen bevisar just det. Det senaste mötet, så sent som för en vecka sedan, slutade dessutom 6-4. Det hänger helt enkelt mål i luften här.

Inför matchen saknar hemmalaget Chris Stewart, Shawn Horcoff och Clayton Stoner. Gästerna å sin sida får klara sig utan Karri Ramo, Ladislav Smid, Dennis Wideman och Kris Russell.

Vår känsla är att det hänger mål i luften inför den här matchen. Över 5,5 mål i matchen kan vara intressant, men vi väljer att sansa oss och nöjer oss med över 5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,79 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål i matchen.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, måndag 22/2
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Anaheim Ducks  1,91 redbet logo
Oavgjort  4,20 williamhill logo
Calgary Flames  4,05 betsson logo
Över 5,5 mål  2,10 bwin logo
Under 5,5 mål  1,77 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: