Speltips, Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 12/11: Svårbedömd historia

Simon Pålsson Publicerat: 11 november 2015

Anaheim Ducks hade en fin period fram till senaste matchen mot Arizona Coyotes. Nu är frågan om laget kan studsa tillbaka och göra en bra prestation när Edmonton Oilers kommer på besök.

Natten till torsdag svensk tid spelas ett möte som har goda förutsättningar att bli en målrik historia, när Anaheim Ducks tar sig an Edmonton Oilers. Det här är två lag som gång på gång spelar matcher med en hel del mål i och frågan är om inte den trenden håller i sig.

Intressant är också att matcherna mellan lagen tenderar att bli målrika. Sju av de senaste nio mötena de sista säsongerna har nämligen slutat med minst fem gjorda mål och det är därför troligt att det är någonstans där vi hamnar även den här gången.

Hur som helst kommer hemmalaget Anaheim Ducks till matchen efter en tung förlust hemma mot Arizona Coyotes senast. Laget hade kontroll på tillställningen, men tappade sin ledning och förlorade till slut i förlängning. Dessförinnan hade de fyra raka segrar och såg ut att vara på väg in i en väldigt fin trend.

Edmonton Oilers alltid målrika

Gästerna Edmonton Oilers däremot fortsätter att blanda enstaka fina prestationer med rena bottennapp, eller åtminstone matcher där det blir tydligt att lagbygget inte alls går att beteckna som färdigt.

Detta visar sig inte minst på antalet mål i matcherna, där Edmonton Oilers gång på gång släpper in lite för många. Laget har släppt in minst tre mål i sex av sina åtta senaste matcher, men har samtidigt visat en fin form framåt med 18 gjorda mål på sina sex senaste matcher. Tre mål per match är inte alls pjåkigt.

Laget är hur som helst oberäkneliga, vilket gör det svårt att spela på deras matcher. Att det blir målrikt är hur som helst snarare regel än undantag. Inför matchen får Anaheim Ducks fortsatt klara sig utan Nate Thompson, Simon Despres och Jiri Sekac. Det är ännu oklart om Rickard Rakell och Kenton Helgesen är redo för comeback. Gästerna å sin sida får klara sig utan skadade guldklimpen Connor McDavid samt Justin Schultz och Lauri Korpikoski. Även Matt Hendricks och Bob Klinkhammer är osäkra till spel.

Hur som helst är känslan att det enda vi kan veta om den här matchen är att målpotentialen är stor. Det är också där vi hämtar vårt spel. Unibet betalar 1,82 gånger pengarna för över 5 mål i matchen (ordinarie tid). Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem gjorda mål och det är en garanti vi gärna har med oss.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  04:00, torsdag 12/11
TV:   viasathockey logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Anaheim Ducks  1,95 bwin logo
Oavgjort  4,25 nordicbet logo
Edmonton Oilers  3,80 unibet logo
Över 2,5 mål  2,13 betsson logo
Under 2,5 mål  1,77 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: