Speltips, Anaheim Ducks – Pittsburgh Penguins 7/12: Två giftiga lag

Simon Pålsson Publicerat: 6 december 2015

Två ojämna, men offensivt giftiga, lag drabbar samman natten till måndag svensk tid. Fortsätter den målrika trenden mellan lagen?

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken

NHL-söndagen börjar tidigt på kvällen svensk tid och fortsätter sedan långt in på natten. Vårt speltips kommer från nattmatchen mellan Anaheim Ducks och Pittsburgh Penguins, en match som spelas 02:00 natten till måndag svensk tid.

Det här blir en match mellan två lag som i grunden har en fin offensiv spets, men där framförallt hemmalaget har stora problem med ojämnheten i sina prestationer. Laget har konsekvent förlorat varannan match och vunnit närmare varannan match under hela säsongen. Det håller inte riktigt i längden.

På sistone har spelet hackat lite och allra främst har laget problem att täppa till när de väl släpper in det första målet. Om det bottnar någonstans i den mentala biten eller om det är något spelmässigt bekymmer är svårare att peka på, men såvida Anaheim Ducks inte hittar tillbaka till jämnare prestationer blir det svårt att ta sig till slutspelet senare i vår.

Gästerna har trummat igång

Efter en inledning som lämnade en del övrigt att önska har nu Pittsburgh Penguins trummat igång på sistone och därmed avancerat en del i tabellen. Fortfarande finns det en del att jobba med och i ärlighetens namn är laget just nu inne i en lite mer negativ period igen.

Tre förluster på de fyra senaste matcherna är ingen höjdare. Visserligen slog de San Jose Sharks med hela 5-1 på bortaplan tidigare i veckan, så helt bortblåst är inte formen. Men även för Pittsburgh Penguins gäller att nu hitta en jämnhet i sina prestationer, inte minst om de ämnar vara ett hot i det kommande slutspelet.

Inför den här matchen saknar hemmalaget Simon Despres och Jiri Sekac. I övrigt är Patrick Maroon, Kenton Helgesen och målvakten Frederik Andersen osäkra till spel. Gästerna får klara sig utan Olli Maatta, medan Kris Letang är tveksam.

Hur som helst är känslan att det här har goda förutsättningar att bli en målrik historia, med tanke på att båda lagen trots allt är giftiga framåt- Därtill saknar de båda en del defensiva stöttespelare, samtidigt som det faktiskt är defensiven som varit det gemensamma problemet så här långt. Därför spelar vi över 4,5 mål i matchen till 1,76 gånger pengarna hos Unibet. Det är ett spel som har suttit i de tre senaste matcherna mellan lagen.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, måndag 7/12
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Anaheim Ducks  2,40 expekt logo
Oavgjort  3,85 unibet logo
Pittsburgh Penguins  2,75 nordicbet logo
Över 4,5 mål  1.76 unibet logo
Under 4,5 mål  2,10 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: