Speltips, Arizona Coyotes – San Jose Sharks 22/1: Psykologiskt övertag

Simon Pålsson Publicerat: 21 januari 2016

Det heter visserligen att statistik inte är allt, men ibland går det inte att blunda för det uppenbara. Den inbördes statistiken mellan Arizona Coyotes och San Jose Sharks är slående.

NHL-omgångarna fortsätter att dugga tätt och Spelbloggare.se har fortsatt en fin trend på NHL-tipsen. Den här gången väljer vi att fokusera på matchen mellan Arizona Coyotes och San Jose Sharks, en match i västra konferensen.

I skrivande stund ligger båda lagen på gränsen att bli aktuella för ett slutspel, men det krävs helt klart att de ökar poängskörden under våren för att ha möjlighet att spela slutspel framåt sommaren.

Hur som helst är det här ett hett möte som i våra ögon har en ganska klar favorit. Det bottnar i två saker, både form och den inbördes statistik som finns. Visst, det gäller att inte stirra sig blind på statistik i alla lägen, men ibland går den helt enkelt inte att förbise. Det här mötet är precis ett sådant möte.

San Jose Sharks överlägsna

Faktum är att San Jose Sharks har en smått otrolig plusstatistik på Arizona Coyotes på sistone. Laget har vunnit hela sju av de åtta senaste mötena mellan lagen och verkar onekligen trivas väldigt bra mot just Arizona Coyotes.

Frågan som följer detta är hur pass stor vikt vi ska lägga vid detta. Sju segrar på de åtta senaste mötena är dock så pass mycket att det måste tas i beaktande. Därtill kommer hemmalaget till matchen med en negativ trend, bland annat med två raka förluster. Gästerna å sin sida kommer från en stärkande OT-vinst senast och har faktiskt haft en ganska bra vinter.

Inför matchen saknar hemmalaget Joe Vitale och Mike Smith, två spelare som saknats en längre tid. Gästernas Dainius Zubrus är osäker till spel, men i övrigt ekar skadelistan tom.

Känslan är som sagt att San Jose Sharks har en hake på sina motståndare här. Det finns egentligen ingenting som talar emot att de inte skulle ha en god chans att förlänga den trenden. Därför spelar vi den raka tvåan till 2,50 gånger pengarna hos Betsson. Det tycker vi är aningen för högt med tanke på den inbördes statistiken som finns mellan lagen. För den försiktige finns Sharks vinner (inklusive förlängning) till runt 1,83. Vi tycker dock att oddsskillnaden är aningen för stor mellan de båda spelen och väljer det raka spelet istället.

Speltips:

Speltips:  San Jose Sharks vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (UNIK: 1 000 kr bonus + 200 gratisspel)
Spelstopp:  03:00, fredag 22/1
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Arizona Coyotes  2,65 unibet logo
Oavgjort  4,00 williamhill logo
San Jose Sharks  2,50 betsson logo
Över 5,5 mål  2,10 ladbrokes logo
Under 5,5 mål  1,80 williamhill logo

Oddsens motsvarighet i procent: