Speltips, Asplöven – Björklöven 14/10: Kastar bort hemmaplansfördelen

Simon Pålsson Publicerat: 14 oktober 2015

Ladbrokes är ute på hal is inför matchen mellan Asplöven HC och IF Björklöven. Har de verkligen koll på att Asplöven kastat bort sin hemmaplansfördel?

Asplöven HC mot IF Björklöven under onsdagskvällen har potential att bli en trevlig hockeymatch mellan två lag med rötterna längre upp i vårt land. Trots att Asplöven HC står som hemmalag inför matchen har man valt att mer eller mindre kasta bort sin hemmaplansfördel, åtminstone om vi ska hårdra det något.

Matchen kommer nämligen att spelas i Coop Norrbotten Arena i Luleå istället. Tanken med det är att sprida den allsvenska hockeyn i ett försök för Asplöven HC att öka sina intäkter, då arenan i Luleå har bättre möjligheter för till exempel företag.

Det betyder å andra sidan också att laget får spela på neutral mark istället, något som gör att den där fördelen av att stå som värd för matchen försvinner rent sportsligt. Känslan är att det kan komma att bli avgörande.

Har Ladbrokes verkligen koll?

När vi studerar oddsen inför matchen är det inte helt säkert att spelbolagen är lika välinformerade. 10Bet ger runt 1,95 gånger pengarna på den raka tvåan, vilket får anses rimligt. Det går att jämföra med Ladbrokes, som fläskat på rejält och ger oss hela 2,25 gånger pengarna.

I vår värld är IF Björklöven klara favoriter i den här matchen och det beror på ett par anledningar. Huvudsakligen är de ett bättre lag än Asplöven HC och har därutöver glädjen att kunna konstatera att Jonas Emmerdahl är spelklar efter sin skada. Dessutom har de fin form, speciellt med övertygande resultat mot lagen en bit från toppen i bagaget.

Asplöven HC å sin sida har åkt på ett par rejäla käftsmällar på sistone. 6-1 mot Leksand senast och dessförinnan 4-1 mot Västerås. Laget har förlorat fem av sina sex senaste matcher och har det förtvivlat tungt. På hemmais har de visat sig starka, med seger mot bland annat Mora, men nu spelas alltså inte den här matchen på hemmaplan.

Därför tycker vi att det finns ett fint värde i den raka tvåan hos Ladbrokes. 2,25 gånger pengarna är ett högt och fint odds.

Speltips:

Speltips:  IF Björklöven vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 14/10
TV:  cmorehockey logocmorelivefyra logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Asplöven  3,20 nordicbet logo
Oavgjort  4,40 comeon logo
Björklöven  2,25 ladbrokes logo
Över 4,5 mål  1,75 betway logo
Under 4,5 mål  2,11 betstarsknapp logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: