Speltips, Atlético Madrid – Sevilla 24/1: Ett galet målfacit

Simon Pålsson Publicerat: 24 januari 2016

Ett av säsongens hetare möten spelas på Vicente Calderon under söndagseftermiddagen. Kan Sevilla knipa viktiga poäng i jakten på en Europaplats, eller blir Atlético Madrid för svåra?

7, 11, 7, 6, 9, 6 och 9. Det är antalet varningar i de senaste sju mötena mellan Atlético Madrid och Sevilla. Matchen har, allra främst under de sista säsongerna när båda legat i toppen av tabellen, blivit en riktig klassiker i den bemärkelsen att det är ett hårt, intensivt och tufft hatmöte.

Fotbollen är sällan, för att inte säga aldrig, den bästa – men som neutral åskådare är det sällan tråkigt att se på en match där det smäller och där känslorna sitter utanpå kroppen på spelare, ledare och supportrar.

Den här gången kommer hemmalaget Atlético Madrid till matchen mot Sevilla med en väldigt fin form i bagaget. Laget har spelat bländande fotboll under egentligen hela säsongen, allra främst när det kommer till den defensiva delen av spelet. Åtta (8!) insläppta mål på 20 ligamatcher är ett smått otroligt facit, att jämföra med Barcelona som är näst bäst med sina 16 insläppta mål.

En stark inbördes trend

Mot Sevilla har Atlético Madrid dessutom en härlig trend, med tre raka matcher utan att släppa in mål. Dessutom har de inte släppt in mål i ligaspelet sedan den 13 december. Blott ett insläppt mål på de sju senaste matcherna är en annan statistisk detalj som är väldigt talande för hur starka laget är för tillfället.

Sevilla då? Jo, fem raka segrar, varav tre cupmatcher, har laget just nu. I ligan är det dock inte mer än tre vinster på de fem senaste, med onödiga poängtapp mot både Granda (förlust 2-1) och Real Betis (0-0).

I skrivande stund ligger laget på plats nummer sju i tabellen, men kan snabbt klättra upp till en femteplats via en seger i den här matchen. Än saknas dock det där sista lilla som gjorde Sevilla till ett fruktat lag även ute i Europa förra och förrförra säsongen. Riktigt dit har laget inte nått i år, åtminstone inte än.

Tunga avbräck i båda lagen

Hemmalaget kommer till den här matchen utan mittfältaren Tiago. Därtill är anfallsstjärnan Fernando Torres osäker till spel. Gästerna å sin sida har mittfältaren Vicente Iborra avstängd, medan Marco Andreolli och Niko Pareja fortsatt är otillgängliga.

Den här matchen kan gå lite hur som helst, men hemmalaget får gälla som klara favoriter. En sak som däremot känns väldigt säker är matchens karaktär. Det här blir en tillknäppt matchbild, där hemmalaget kommer föra spelet och lita på sin spelidé med att bygga laget bakifrån.

Känslan är tydlig inför matchen: Sevilla får svårt att göra mål på Vicente Calderon. Inte nog med att Atlético Madrid är oerhört starka hemma – de är sånär som omöjliga att få hål på. All den statistik vi lyft fram i texten talar sitt tydliga språk på den fronten. Därför spelar vi Sevilla under 0,5 mål i matchen till 1,95 gånger pengarna hos BetWay.

 

Speltips:

Speltips:  Sevilla under 0,5 mål
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, söndag 24/1
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Atlético Madrid  1,67 williamhill logo
Oavgjort  3,75 betway logo
Sevilla  6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  2,35 mybet logo
Under 2,5 mål  1,67 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: