Speltips, Barcelona – Athletic Bilbao 17/1: Lite väl underskattade

Simon Pålsson Publicerat: 17 januari 2016

Spelbolagen har naturligtvis pekat ut en solklar favorit i det spanska ligamötet mellan Barcelona och Athletic Bilbao. Tar de månne i lite väl långt ner från tårna i sin oddssättning?

Det är knappast någon överraskning att FC Barcelona gäller som enorma favoriter när de spelar på hemmaplan i ligan. Det kvittar egentligen vilket lag som står på andra sidan – när Barcelona tar sig in på Camp Nou gäller de som solklara favoriter i alla lägen.

Nu väntar dock en av de lite tuffare matcherna för säsongen, åtminstone baserat på de senaste säsongernas resultat. Nu har visserligen Athletic Bilbao mattats av något under den här säsongen, men laget har ett krigarhjärta som räcker långt fortfarande.

Lagen har spelat mot varandra en drös med gånger de sista säsongerna och det blir ofta väldigt tighta matcher. Båda lagen har en fin defensiv struktur, trots att de bygger sin defensiva idéer på olika förutsättningar. Det gör hur som helst att det ofta blir välorganiserade matcher mellan lagen.

Athletic Bilbao ojämna

Efter 19 spelade omgångar av La Liga står det klart att Athletic Bilbao inte kommer att blanda sig in i någon toppstrid. Med åtta vinster på de 19 första matcherna blir poängskörden helt enkelt för skral, men trots detta finns det enstaka matcher och prestationer som ger hopp inför framtiden.

Laget hotade till exempel Atletico Madrid på bortaplan under stora delar av matchen, samtidigt som de faktiskt bortaslog topplaget Celta Vigo. På det hela taget är de ett lag som krigar för fullt oavsett motstånd och som sällan förlorar stort. Det ligger inte riktigt i deras natur.

Barcelonas form är som vanligt fantastisk. Inga förluster så långt ögat kan nå, men visserligen ett poängtapp i den tuffa derbymatchen borta mot Espanyol för två veckor sedan. Annars radar laget upp enkla segrar.

Aduriz, Raul Garcia och Ibai Gomez saknas för gästerna, medan Rafinha fortfarande inte är tillgänglig för hemmalaget.

Det här blir en trevlig historia mellan två starka lag, men där det finns en barnsligt stor favorit. Känslan är dock att gästerna kan sprattla emot och vi tror att Barcelona får kämpa för segern. Därför finns det finns värde i Athletic Bilbao +2,5 till fina 1,84 gånger pengarna hos Unibet. Då vinner vi om gästerna förlorar med max två mål.

Speltips:

Speltips:  Athletic Bilbao +2,5
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, söndag 17/1
TV:    viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
FC Barcelona  1,16 redbet logo
Oavgjort  9,50 mybet logo
Athletic Bilbao  23,00 titanbet logo
Över 2,5 mål  1,42 redbet logo
Under 2,5 mål  3,20 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: