Speltips, Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach 12/12: Överskattat hemmalag

Simon Pålsson Publicerat: 12 december 2015

Kvällsmatchen från Bundesliga blir en riktig godbit, när Bayer Leverkusen får besök av Borussia Mönchengladbach. Spelbloggare.se har ett fint speltips inför matchen.

Bundesliga bjuder precis som vanligt på en rad lördagsmatcher. Den här lördagens kvällsmatch blir en riktig godbit, när Bayer Leverkusen får besök av Borussia Mönchengladbach. Det här är två lag som har imponerat stort rent spelmässigt under säsongen, både i ligaspelet och i Champions League.

En match mellan de båda kan egentligen inte bli någonting annat än underhållande. Båda lagen besitter en väldig kvalité, kanske allra främst i offensiven. Bayer Leverkusen kommer till matchen efter ett snöpligt kryss hemma mot Barcelona i den sista gruppspelsmatchen tidigare i veckan. 1-1 trots att man faktiskt hade flera lägen till att göra det där 2-1-målet som kunde gett avancemang från gruppen.

Nu åkte de istället ut och får fokusera de närmsta månaderna helt på ligaspelet. Här finns det faktiskt en hel del att ta igen, med tanke på att laget förlorat något för många matcher så här långt. 21 poäng på 15 matcher räcker inte för att på allvar blanda sig i striden om platserna till Champions League nästa år. Nu väntar en tuff match mot Borussia Mönchengladbach, som i skrivande stund ligger trea i tabellen.

Borussia Mönchengladbach imponerar

Faktum är att Borussia Mönchengladbach imponerat tämligen stort så här långt, åtminstone när det kommer till det offensiva spelet. Laget sprutar in mål, både i ligaspelet och de cuper man medverkar i.

31 gjorda mål på 15 matcher är klart bäst i ligan, sånär som på de suveräna lagen Bayern München och Borussia Dortmund i toppen av tabellen. Ett snitt på över 2 mål per match är inte illa alls. Inför den här matchen har laget haft fem väldigt bra matcher, med totalt tre segrar och en oavgjort. Förlusten kom borta mot Manchester City, en match som tyskarna trots allt tryckte in två bollar i.

På det hela taget är gästerna inne i ett fint stim och kommer troligen att bjuda upp till dans i den här matchen. Hemmalaget saknar fortsatt Charles Aranguiz, medan Tin Jedvaj och Lars Bender ännu inte heller är spelklara. Sebastian Boenisch är dessutom avstängd. Hos gästerna saknas Martin Stranzl, Patrick Herrmann, André Hahn, Alvaro Domiguez och Nico Schulz. Ibrahima Traoré är dessutom osäker till spel.

Känslan är hur som helst att spelbolagen övervärderar hemmalaget något inför den här matchen. Borussia Mönchengladbach har flera gånger visat att de är att räkna med. Därför spelar vi Borussia Mönchengladbach +0,5 (asian handicap) till 1,92 gånger pengarna hos bet365.

Speltips:

Speltips:  Borussia Mönchengladbach +0,5 (asian handicap)
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, lördag 12/12
TV:    eurosport logo (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Bayer Leverkusen  2,10 titanbet logo
Oavgjort  3,65 titanbet logo
Borussia Mönchengladbach  3,70 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,67 redbet logo
Under 2,5 mål  2,35 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: