Speltips, Bayer Leverkusen – Wolfsburg 1/4: Viktigt möte om Europaplatserna

Simon Pålsson Publicerat: 31 mars 2016

Bayer Leverkusen och Wolfsburg slåss om Europaplatserna till nästa säsong. Nu krävs det poäng för att inte halka efter i kampen mot övriga konkurrenter i toppen av Bundesliga.

Det börjar dra ihop sig i Bundesliga, där det bland annat ska avgöras vilka lag som får kvalplatser till Europa nästa säsong. Två lag som aspirerar på dessa platser är Bayer Leverkusen och Wolfsburg, som lämpligt nog drabbar samman under fredagen.

Tunga avbräck kommer tyvärr att prägla den här matchen. I hemmalaget närmar sig visserligen långtidsskadade Charles Aranguiz och Lars Bender en comeback, men de är tveksamma till att gå rakt in i startelvan.

Därutöver är tunga spelare som Örner Toprak, Kyriakos Papadopoulos, Sebastian Boenisch, Roberto Hilbert och Kevin Kampl inte tillgängliga. Anfallsstjärnan Chicharito kan också vara tveksam då han återvänder från sitt VM-kval i Sydamerika väldigt tätt inpå matchen.

Hos gästerna är Sebastian Jung, Naldo, Daniel Caligirui och Nicklas Bendtner inte aktuella för spel. Diego Benaglio och Bas Dost är tveksamma, medan Luiz Gustavo hoppas hinna hem och återhämta sig tillräckligt efter sitt landslagsuppdrag.

Det är fördel Bayer Leverkusen

I tabellen är det fördel för Bayer Leverkusen, som i skrivande stund har en kvalplats till Europa League och som dessutom har fyra poäng till godo på Wolfsburg. En bortaseger här skulle dock innebära att det blir väldigt tight i fighten om plats nummer sex.

Bayer Leverkusen siktar dock högre än så och har just nu ett ynka två poäng stort gap upp till Schalke 04 på kvalplats till Champions League. Det är såklart det stora målet.

Båda lagen befinner sig i en lite ojämn period och blandar högt med lågt i både prestationer och resultat för tillfället. Wolfsburg har dock tagit sig hela vägen till kvartsfinal i Champions League, men där väntar dessvärre Real Madrid. Tufft värre.

Vår känsla är att båda de här lagen har sina styrkor i offensiven och med defensiva avbräck i båda lagen bör anfallarna få en hel del spelrum. Med det i åtanke tycker vi att 1,80 gånger pengarna för båda lagen göra mål hos Betrally är klart spelvärt. Där ligger de högre än sina konkurrenter.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, fredag 1/4
TV:    eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Bayer 04 Leverkusen  2,00 betsson logo
Oavgjort  3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
VfL Wolfsburg  4,00 unibet logo
Över 2,5 mål  1,86 redbet logo
Under 2,5 mål  2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: