Speltips, Björklöven – AIK 29/12: Offensiven bör få spelrum

Simon Pålsson Publicerat: 28 december 2015

Fyra hockeyallsvenska matcher står på schemat under tisdagen. Spelbloggare.se bjuder på ett speltips från det heta mötet mellan Björklöven och AIK.

Testa Titanbet idag: Klicka här för att hämta 1 000 kronor bonus!

AIK fortsätter att imponera i toppen av den hockeyallsvenska tabellen. Laget har tillsammans med Tingsryd dragit ifrån övriga topplag och har faktiskt hela åtta poäng ner till tredjeplatsen och Västerås.

Nu tar laget sig till Umeå och den jobbiga bortamatchen mot Björklöven. Det är sällan roligt att ta sig hela vägen upp till Umeå, men det är inte bara resan som ställer till det. Björklöven är också ett lag med bra potential, betydligt bättre än vad tabelläget visar i dagsläget. Om de träffar rätt i sin prestation blir de att räkna med.

AIK är dock ett betydligt stabilare lag och den fantastiska offensiv laget visat prov på i år har verkligen banat väg för den stundande resan till SHL. Fortsätter laget på det här sättet är det inte alls otroligt att vi till hösten ser AIK i svensk hockeys finrum. På sista tiden har laget förlorat två målsnåla matcher mot Asplöven och Vita Hästen, men sju segrar på de nio senaste är ändå ett fint facit.

Björklöven blandar och ger

Samma stabilitet finns verkligen inte hos hemmalaget, vars prestationer skiftar mellan hög nivå och väldigt, väldigt låg sådan. Det blir dessvärre fler förluster än vinster och i skrivande stund har laget bara tre poäng ner till nästjumboplatsen. Det imponerar inte direkt.

19 insläppta mål på de fem senaste matcherna vittnar också om att det fortfarande finns problem med att täppa till bakåt. Att då ta sig an seriens starkaste offensiv kan vara en skrämmande uppgift och känslan är att det kan ringa till ett par gånger i hemmakassen.

Visserligen är AIK inte alls lika starka på bortaplan (24 poäng på 17 bortamatcher), men mot ett lag med defensiva problem tror vi att deras offensiv kan göra en del skada. Därför spelar vi AIK över 2,5 mål i matchen (inklusive övertid) till 1,91 gånger pengarna hos Ladbrokes. Vi hoppas att målproduktionen fortsätter i samma fina takt för gästerna, medan hemmalaget fortsätter att släppa in lite för många mål.

Speltips:

Speltips:  AIK över 2,5 mål i matchen (inklusive övertid)
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 29/12
TV:    Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Björklöven  2,70 betsson logo
Oavgjort  4,10 betrally logo
AIK  2,30 titanbet logo
Över 4,5 mål  1,67 ladbrokes logo
Under 4,5 mål  2,20 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: