Speltips, Blackburn – Fulham 16/2: Kan lagen ens vinna?

Simon Pålsson Publicerat: 15 februari 2016

Tisdagens stora fokus hamnar otvivelaktigen på åttondelsfinalerna i Champions League, men i den engelska andradivisionen tar Blackburn emot Fulham. Det här kan också bli en underhållande historia.

Tisdagen har inte bara Champions League på schemat. I den engelska andradivisionen är det dags för ett hett möte på den nedre halvan i tabellen, när Blackburn tar sig an Fulham på hemmaplan. Det var inte många år sedan vi fick se just det här mötet – fast då i Premier League.

Båda lagen har haft en något trevande säsong och trots att lagens mål på sikt är att sig tillbaka till Premier League känns det avlägset just nu. Faktum är att lagen bara har fem respektive sex poäng ner till Rotherdam på nedflyttningsplatsen. Ett par förluster och det kan börja brinna lite i knutarna.

Hemmalaget kommer hur som helst till matchen efter en ganska risig period. Laget har inte vunnit i ligaspelet sedan i början av december när Rotherdam besegrades med 1-0 på hemmaplan. Det är alltså över två månader sedan. I FA-cupen har det dock gått bättre och laget är nu klara för femte omgången, men det hjälper ju inte i kampen om att få stanna kvar i Championship.

Fulham nästan lika formsvaga

Faktum är att även Fulham är inne i en minst sagt risig period. Visserligen tog laget en tung 3-1-seger i Londonderbyt borta mot Queens Park Rangers senast, men dessförinnan hade laget inte vunnit sedan matchen mot Rotherdam i slutet av 2015.

Med två så formsvaga lag, som dessutom båda har stora problem att vinna sina matcher, är det inte konstigt att tankarna letar sig in på ett kryss. Det ligger i luften att lagen kommer att få dela på poängen. Det raka krysset ger 3,40 gånger pengarna som bäst och det vore att ljuga om vi inte erkände att det lockade.

Hos Betsson kan vi dock spela oavgjort (pengarna tillbaka vid bortaseger) till hela 2,35 gånger pengarna. Visst, vi tappar rejält i odds, men vi garderar oss oerhört väl. Hemmalaget har som sagt inte vunnit på över två månader (nio raka matcher) och ser helt enkelt svaga ut. Det tycker vi låter som ett lite för högt odds.

Speltips:

Speltips:  Oavgjort (bortalaget inget spel)
Odds:  2,35 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (UNIK: 1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  20:45, tisdag 16/2
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Blackburn  2,38 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Fulham  3,30 bwin logo
Över 2,5 mål  2,20 bwin logo
Under 2,5 mål  1,67 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: