Speltips, Boston Bruins – Buffalo Sabres 8/11: Tydlig trend i båda läger

Simon Pålsson Publicerat: 7 november 2016

Statistiken talar sitt tydliga språk inför matchen mellan Boston Bruins och Buffalo Sabres i NHL. Här finns ingen större anledning att hoppas på en sprakande och fartfylld målfest.

Tre NHL-matcher står på schemat under natten till tisdagen den 8 november. Vårt fokus hamnar bland annat på matchen mellan Boston Bruins och Buffalo Sabres, där hemmalaget hoppas studsa tillbaka efter förlusten mot New York Rangers senast.

Det här är två lag som har inlett säsongen på ett liknande sätt, med tolv inspelade poäng på elva matcher. Det gör att de hamnar någonstans i mitten av den totala NHL-tabellen och har därmed relativt goda möjligheter att blanda sig i striden om slutspelsplatser.

För Boston Bruins är det närmast ett krav, men för att det ska bli verklighet krävs troligen ytterligare en växel. Vad som är intressant med både Boston Bruins och Buffalo Sabres så här elva matcher in i säsongen är att de båda ligger i botten när det kommer till antalet gjorda mål. Lagen snittar runt två gjorda mål per match, att jämföra med bland annat New York Rangers som gjort 55 mål på sina 13 inledande matcher. Avsevärd skillnad.

Ingen anledning att tro på annat

Att två målsnåla lag skulle bjuda upp till en målfest när de drabbar samman känns som en ologisk tes att ta presentera. Det finns i själva verket ingen som helst anledning att tro på någonting annat än en fortsatt relativt målsnål ishockey från de här båda lagen, inte minst med tanke på att den defensiva delen av spelet fungerat väl i båda läger. Buffalo Sabres har till exempel bara släppt in 25 mål hittills. Det är ett klart godkänt facit.

Hudson Fasching, Zach Bogosian och Nicolas Deslauriers ser dock ut att missa matchen för Buffalo Sabres. Evander Kane, Cody McCormick och Jack Eichel missar garanterat. I hemmalaget är det Anton Khudobin, Kevan Miller och Frank Vatrano som inte kommer att medverka i nattens match.

Som sagt, vi har ingen som helst anledning att tro på något annat än en något mer återhållsam historia. Fyra av lagens fem senaste inbördes möten har dessutom slutat med max fem gjorda mål. Därför spelar vi under 5 mål under matchens ordinarie tid till 1,95 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor bonus). Det är också asian handicap, vilket betyder att vi får pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, tisdag 8/11
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: