Speltips, Boston Bruins – Detroit Red Wings 25/1: Målspel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 24 januari 2017

Det small till ordentligt när Boston Bruins och Detroit Red Wings drabbade samman för en dryg vecka sedan. När lagen nu gör upp igen väntar vi oss en viss motreaktion.

Två formsvaga lag gör upp natten till onsdag svensk tid i NHL. Boston Bruins får då besök av Detroit Red Wings i ett möte någonstans i mittenregionen av den totala NHL-tabellen.

Å andra sidan skiljer det åtta placeringar mellan lagen. Det ska dock understrykas att det i nuläget inte är mer än fyra poäng mellan lagen och att Boston Bruins inte bara har fyra poäng mer, utan också spelat tre matcher mer än sina motståndare. Med andra ord är det här två väldigt jämna lag så här långt.

Det är för övrigt något som går rakt igenom den otroligt jämna NHL-tabellen, något som gör den stundande våren extremt intressant. Nu ska agnarna skiljas från vetet och slutspelslagen ska tas fram. För att haka på i det racet krävs en uppryckning från både Boston Bruins och Detroit Red Wings, som alltså visat prov på risig form.

En motreaktion väntas här

Boston Bruins har bara vunnit en av sina sex senaste matcher och har sett allmänt tafatta ut på sistone. Laget har gått mållösa av isen i tre av de fyra senaste matcherna, ett facit som egentligen talar sitt tydliga språk.

Formen är inte så värst mycket bättre för gästande Detroit Red Wings. Laget tog i för sig tre raka hemmavinster förra veckan, men på bortaplan har spelet inte varit lika imponerande och vägvinnande. Å andra sidan slog laget Boston Bruins så sent som förra veckan, då med 6-5 efter straffläggning.

Den matchen känns på förhand som en liten indikation på var den här matchen tar vägen. Den urladdning som exploderade i den matchen tror vi inte på den här gången. Det brukar snarare bli tal om en motreaktion efter den typen av matcher. Båda lagen är säkerligen mer benägna att täppa till bakåt den här gången.

Med tanke på att båda lagen ligger på den nedre halvan av NHL-lagen när det gäller antalet gjorda mål känns ett underspel inte dumt här, inte minst som en motreaktion på det galna mötet mellan lagen senast. Därför spelar vi under 5,5 mål till 1,75 gånger pengarna hos NordicBet (unik bonus på 1 000 kronor + 400 kronor gratisspel).

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  01:00, onsdag 25/1
TV:   tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: