Speltips, Boston Bruins – Nashville Predators 8/12: Stark form avgörande

Simon Pålsson Publicerat: 7 december 2015

Det sprakar om Boston Bruins för tillfället, medan det inte ser lika muntert ut hos Nashville Predators. Hur ska mötet mellan de båda sluta egentligen?

NHL fortsätter att åka vidare i full fart och nu väntar bland annat matchen mellan Boston Bruins och Nashville Predators. Hemmalaget har en väldigt fin trend i ryggen och har verkligen fått igång sitt spel på sistone.

Laget imponerar allra främst med sin offensiv, som producerar mål, mål och åter mål. Faktum är att laget på sina sex senaste matcher tryckt in hela 23 puckar. Det talar sitt tydliga språk. Det finns andra statistiska detaljer vi kan peka på, som att Boston Bruins nu gjort minst tre mål i nio av sina tio senaste matcher. I den tionde matchen gjorde de två mål. Inte fy skam.

Om hemmalaget fortsätter i den här takten kan vi kallt räkna med att de blir en titelaspirant framåt våren. I skrivande stund ligger laget på elfte plats i tabellen, men den form som laget visat upp på sistone – och som resulterat i sex vinster på de åtta senaste matcherna – gör att de avancerar högre och högre upp för varje vecka.

Nashville Predators läcker

För motståndet den här gången väntar Nashville Predators, ett lag som inte alls har samma fina form. På sina nio senaste matcher har laget tagit ynka två vinster och faktum är att det läcker ganska rejält bakåt.

21 insläppta mål på de sex senaste bortamatcherna är ett facit som ger ett snitt på 3,5 insläppta mål per bortamatch. Det säger sig själv att de tinte leder till särskilt många poäng.

Boston Bruins, som varit ute på bortaturné och bara spelat en hemmamatch under de sista veckorna, är förmodligen taggade till tusen för att åter visa upp sig för sin hemmapublik. Den fina offensiva formen och det faktum att man ofta har lätt för just Nashville Predators talar för att hemmalaget tar kommandot i den här matchen.

Hemmalaget får dock klara sig utan Chris Kelly och David Pastrnak, medan försvararen Adam McQuaid är osäker till spel. Gästerna å sin sida har en skadelista bestående av Miikka Salomaki, Gabriel Bourque och Mike Fisher.

Vår känsla är ett offensivt formstarkt hemmalag tar tag i den här matchen och därigenom får gälla som klara favoriter. Den raka ettan, Boston vinna under ordinarie tid, spelas därför till 2,36 hos NordicBet. Boston Bruins har vunnit fyra av de fem senaste mötena mot Nashville Predators. Det är viktigt att ha med sig.

Speltips:

Speltips:  Boston Bruins vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,36 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, tisdag 8/12
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Boston Bruins  2,36 nordicbet logo
Oavgjort  3,80 unibet logo
Nashville Predators  2,80 nordicbet logo
Över 5,5 mål  2,10 unibet logo
Under 5,5 mål  1,72 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: