Speltips, Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 17/12: Fortsatt starka framåt

Simon Pålsson Publicerat: 16 december 2015

Ynka två NHL-matcher spelas natten till torsdag svensk tid, men Spelbloggare.se kommer såklart med speltips ändå. Kan Pittsburgh Penguins hota Boston Bruins?

Natten till torsdag svensk tid bjuder endast på två NHL-matcher, men det är två riktiga smällkarameller som står på schemat. Dels tar Washington Capitals emot Ottawa Senators i en het drabbning och dels tar sig Pittsburgh Penguins till Boston för ett tufft möte med Bruins.

Vårt fokus hamnar på den sistnämnda matchen, där hemmalaget hoppas fortsätta på den inslagna vägen. Laget har sett väldigt starkt ut de sista två månaderna, men dessvärre har det ramlat in en del onödiga förluster på sistone. Genomgående för hela säsongen har dock varit den offensiva styrkan. 93 gjorda mål på 29 matcher är ett ruggigt bra facit, som faktiskt bara slås av två lag i hela NHL sett till snittet mål per match.

Trots det ligger Boston Bruins för närvarande bara på tolfte plats, men ett par segrar skulle göra att de snabbt är med i toppen igen. Pittsburgh Penguins står nu för motståndet och det är ett lag som alltid gör det svårt för sina motståndare. Det ska dock sägas att Boston Bruins har fyra segrar på de fem senaste mötena mellan lagen. Där kan vi snacka psykologiskt övertag.

Pittsburgh Penguins är uddlösa

Om Boston Bruins är kända för sin frejdiga och målrika offensiv är det precis tvärtom för Pittsburgh Penguins. Trots en stjärnspäckad trupp och en minst sagt namnkunnig förstalina har laget enorma problem att göra mål. Bara 68 mål på 29 matcher är anmärkningsvärt dåligt. Det är bara tre lag i hela NHL som har ett sämre målsnitt.

Trots det ligger laget bara tre poäng bakom Boston Bruins och skulle kunna, i händelse av en seger, flåsa sina motståndare i nacken efter matchen. På sistone har laget dock visat upp en oroväckande dålig trend, med fyra förluster på de fem senaste matcherna. Laget har faktiskt bara vunnit tre av sina elva senaste matcher. Anmärkningsvärt.

Inför det här mötet saknas Joonas Kemppainen och möjligen också Chris Kelly för hemmalaget, medan gästerna får klara sig utan målvakten Marc-Andre Fleury, vars hjärnskakning håller honom borta resten av året. Kris Letang och Beau Bennett är också otillgängliga.

Känslan är att det är Boston Bruins som kommer att ta tag i den här matchen och vi tror att kan bli åka av från start. Vi håller hemmalaget som favoriter till att vinna matchen, men Pittsburgh Penguins kan säkert streta emot, speciellt om de får offensiven att fungera. Därför spelar vi Boston Bruins över 2,5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,81 gånger pengarna hos TitanBet. Pittsburgh Penguins har släppt in 16 mål på sina fem senaste matcher, vilket bara ytterligare talar för vårt spel.

Speltips:

Speltips:  Boston Bruins över 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  TitanBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, torsdag 17/12
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Boston Bruins  2,20 betrally logo
Oavgjort  4,00 redbet logo
Pittsburgh Penguins  3,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 5,5 mål  2,35 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 5,5 mål  1,67 redbet logo

Oddsens motsvarighet i procent: