Speltips, Buffalo Sabres – New York Rangers 9/3: Skadeskjutet bortalag

Simon Pålsson Publicerat: 8 mars 2016

New York Rangers har stora skadebekymmer inför bortamatchen mot Buffalo Sabres. Kan hemmalaget utnyttja detta och ta en viktig tvåpoängare?

New York Rangers tar sig till Buffalo för att möta Sabres i en tuff bortamatch, men man får göra det utan en rad nyckelspelare. Inte nog med att lagets två stora stjärnor, Rick Nash och Henrik Lundvist, inte kommer till spel – Marc Staal och Dylan McLlrath missar också matchen. Där kan vi snacka tunga defensiva avbräck.

Visst, det finns fortfarande en stor bredd i bortalagets trupp, men att förlora så pass många framstående spelare är aldrig bra. Det öppnar visserligen upp möjligheter för nya spelare, men det kommer att märkas.

Laget är dock inne i en rätt okej period och har faktiskt fyra segrar på de sex senaste matcherna. Den sista månaden fram till slutspelet kommer nu att handla om att toppa formen, för att sedan vara hundra procent redo när det väl gäller. Senast åkte laget på en tung 6-4-förlust i derbyt mot New York Islanders.

Buffalo Sabres blandar och ger

Medan New York Rangers konsekvent varit med i toppen av NHL-tabellen under stora delar av säsongen har Buffalo Sabres hållit till betydligt längre ner i densamma. Laget har svårt att hitta stabilitet i sina prestationer och blandar och ger lite för mycket.

Buffalo Sabres har dock fin potential, vilket inte minst märks i offensiven där laget i många matcher gör en hel del mål. Det är inte på något sätt ett roligt lag att möta, men om vi ska vara helt ärliga passar de allra bäst mot de lite svagare lagen. Mot de tyngre lagen har de haft det tufft. Det senaste mötet med New York Rangers slutade med en 6-3-förlust i Madison Square Garden.

Ryan O’Reilly, Tyler Ennis och Cody McCormic missar matchen för hemmalaget. Cody Franson är även han osäker till spel. Inte så tunga avbräck om vi jämför med gästernas skadelista.

Vår känsla är att Buffalo Sabres har slagläge här och vi tror att de kommer sätta press på ett skadeskjutet New York Rangers. Det finns stor potential till mål i den här matchen och hos Redbet får vi 2,44 gånger pengarna på Buffalo Sabres över 2,5 mål i matchen (ordinarie tid). Det spelar vi mer än gärna när Henrik Lundqvist inte kommer till spel.

Speltips:

Speltips:  Buffalo Sabres över 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  2,44 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, onsdag 9/3
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Buffalo Sabres  3,85 betsson logo
Oavgjort  4,00 nordicbet logo
New York Rangers  2,00 redbet logo
Över 4,5 mål  1,67 unibet logo
Under 4,5 mål  2,20 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: