Speltips, Burnley – Nottingham Forest 23/2: Dålig målform

Simon Pålsson Publicerat: 22 februari 2016

I skuggan av Champions League spelas det en drös med intressanta matcher i den engelska andradivisionen. Vårt fokus hamnar på mötet mellan Burnley och Nottingham Forest.

I toppen av Championship hittar vi bland annat Burnley, som efter en riktigt fin säsong ser ut att på allvar blanda sig i kampen om platserna till Premier League. Laget har imponerat med en fantastisk offensiv. Totalt 50 gjorda mål på 32 spelade matcher är klart bäst i ligan.

Nu väntar match mot Nottingham Forest på elfte plats. Det har dock bildats ett litet toppskikt i tabellen, där fem-sex lag har ryckt ifrån övriga och gjort det svårt för till exempel Nottingham Forest att äta ikapp.

Nottingham Forest kommer till matchen mot Burnley efter en lite tyngre period. Laget har vunnit en av sina fyra senaste matcher och har dessutom haft väldigt svårt att göra mål. Ynka två gjorda mål på fem matcher och hela tre av de senaste fyra matcherna som varit mållösa är inget vidare bra facit. Laget har en vana vid att spela målsnåla matcher.

Burnley är klara favoriter

Det finns fler orsaker till att vi håller hemmalaget som favoriter till segern i den här matchen. Tabelläget talar till exempel sitt tydliga språk: det är Burnley som är det starkare lag det av de här två.

Därtill har varit starka på hemmaplan, med till exempel tre raka övertygande segrar i ligaspelet. Deras målfarlighet är också tydlig, samtidigt som de visat prov på en fin defensiv organisation. Tre raka hållna nollor är ett bevis på det.

I hemmalaget saknas Lukas Jutkiewicz och Ashley Barnes inför den här matchen, medan Michael Keane är osäker till spel. James Tarkowski är dock spelklar igen. Gästerna å sin sida saknar Britt Assombalonga, Daniel Pinillos och Henri Lansbury. Tunga avbräck.

Vår känsla är att det här mycket väl kan bli en målsnål historia och om det ska bli mål är det troligast att hemmalaget står som avsändare. Därför spelar vi Nottingham Forest under 0,5 mål i matchen till 2,30 gånger pengarna hos William Hill. Det har suttit i flera matcher på sistone och 2,30 känns helt enkelt för högt.

Speltips:

Speltips:  Nottingham Forest under 0,5 mål i matchen
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  WilliamHill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 23/2
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Burnley  1,85 williamhill logo
Oavgjort  3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Nottingham Forest  4,95 betrally logo
Över 2,5 mål  2,30 expekt logo
Under 2,5 mål  1,67 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: