Speltips, Calgary Flames – Arizona Coyotes 17/11: Ett riktigt bottenmöte

Simon Pålsson Publicerat: 16 november 2016

Calgary Flames och Arizona Coyotes är fast förankrade i bottenskiktet av NHL-tabellen. Spelbloggare.se har hittat ett väldigt intressant speltips inför den ångestladdade drabbningen.

NHL:s två sämsta lag.

Om vi studerar den totala NHL-tabellen måste Calgary Flames och Arizona Coyotes lära sig att leva med den benämningen. Det här är de två lag som ligger i botten av tabellen och som poängmässigt har en bra bit upp till den nivå de hade velat ligga på.

Det stora problemet för båda lagen har varit en rent ut sagt usel defensiv. 59 respektive 49 insläppta mål på 16 respektive 14 matcher håller helt enkelt inte måttet och är såklart en starkt bidragande orsak till att poängskörden varit så skral. Inte heller det offensiva spelet har imponerat och här finns en hel del att jobba på.

Nu var förväntningarna visserligen inte särskilt stora på något av lagen inför säsongen, men att ligga i botten är självklart inte enligt planen. Formen på sistone vittnar inte heller om någon ljusning. Hemmalaget har en vinst på de sju senaste matcherna. Det ser faktiskt aningen bättre ut för gästerna – tre vinster på de sex senaste – men ojämnheten i prestationerna är fortfarande slående.

Ingen målfest att vänta

Vår känsla är att det här inte är de två mest sprakande lagen i serien. I en inbördes match ser lagen troligen också en drömchans att plocka en tvåpoängare, något som lär bidra till en mer tillknäppt historia i ett försök att minimera de defensiva misstagen.

Ladislav Smid och Kris Versteeg kommer att missa matchen för hemmalagets del. Utöver dessa avbräck finns det stora frågetecken kring de offensiva spelarna Matthew Tkachuk, Linden Vey och Lance Bouma. Det är med andra fyra offensiva namn som kan komma att missa matchen. Knappast vad som behövs i ett redan svagt Calgary Flames.

Chris Pronger missar hela säsongen för Arizona Coyotes. Utöver försvararen missar troligen båda centrarna Dave Bolland och Martin Hanzal matchen. Mike Smith, målvakt, är också osäker till spel på grund av ett krånglande ben. Han väntas dock finnas med i matchtruppen, men lär inte vara aktuell för att starta matchen.

Det finns alltså flera saker som talar för en målsnål match. Först och främst är det två svaga lag. Det är också inga lag som imponerat formmässigt. I hemmalaget saknas flera tunga offensiva namn. Linan ligger på 5,5 mål och underspelet betalar hela 1,88 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor). Det känns som bra betalt. Det har för övrigt suttit i sju av de åtta senaste mötena mellan lagen.

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  04:00, torsdag 17/11
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: