Speltips, Calgary Flames – Minnesota Wild 18/2: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 17 februari 2016

Minnesota Wild studsade tillbaka fint efter att Mike Yeo fick lämna jobbet som huvudcoach. Kan laget ta ytterligare en viktig tvåpoängare när de gästar Calgary Flames under natten till torsdag svensk tid?

Den första matchen utan huvudtränaren Mike Yeo blev en succé för Minnesota Wild, som bortaslog Vancouver Canucks med klara 5-2. Laget spelade plötsligt med inspiration igen och kanske var sparkandet av Mike Yeo precis vad gruppen behövde för att hitta tillbaka?

Nu tar sig laget hur som helst till Calgary för att ta sig an ett Flames som också ramlat ner något i tabellen efter en fin höstsäsong. Signifikativt för laget det här året har, precis som vi egentligen gjort oss vana vid de senaste säsongerna, de målrika matcherna.

150 gjorda må på 55 matcher är ett fint facit. 168 insläppta mål är inte riktigt lika bra, men vittnar i kombination med antalet gjorda mål om att Calgary Flames ofta spelar öppna, målrika matcher. 38 gjorda mål i lagets fem senaste matcher talar väl egentligen sitt tydliga språk bara det?

Minnesota Wild kan vara på gång

Efter en period på åtta raka förluster och ett 2016 som inletts på ett minst sagt svagt sätt kanske Minnesota Wild kan vara på gång nu, efter 5-2-segern senast? Det är i för sig på tok för tidigt att dra några större växlar av en enstaka prestation, men det såg hur som helst klart bättre ut.

Laget har, precis som Calgary Flames, en lång trend av målrika matcher bakom sig. Sex av de sju senaste matcherna har slutat med minst sex mål och att som neutral åskådare slå sig ner för att se Minnesota Wilds matcher brukar vara ett säkert kort. Här svänger det!

Inför den här matchen saknar hemmalaget Dennis Wideman och målvakten Karri Ramo, medan Matt Stajan, Kris Russell och David Jones alla är osäkra till spel. I Minnesota Wild är det bara fotskadade Jonas Brodin som missar matchen.

Vår känsla är att det här har alla förutsättningar att bli en målrik historia. Lagens sensate möte slutade 4-2 till Minnesota Wild och någonstans där är det troligt att vi landar igen. Hos Betway får vi 2,25 gånger pengarna på över 5,5 mål i matchen (inklusive övertid) och det känns som någon tiondel för högt. Vi passar på!

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål i matchen (inklusive övertid)
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  04:00, torsdag 18/2
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Calgary Flames  2,46 redbet logo
Oavgjort  4,00 williamhill logo
Minnesota Wild  2,70 unibet logo
Över 5,5 mål  2,25 betway logo
Under 2,5 mål  1,67 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: