Speltips, Calgary Flames – Vancouver Canucks 24/12: Här smäller det

Simon Pålsson Publicerat: 23 december 2016

Förhoppningen är att det blir åka av när Calgary Flames får besök av ett Vancouver Canucks med fin offensiv form. Det här är två lag med liknande identitet, varpå matchen borde bli öppen och fartfylld.

NHL-fest står på schemat natten till julafton.

En av tre matcher som vår lite extra fokus på sajten är den mellan Calgary Flames och bottenlaget Vancouver Canucks, som vi naturligtvis följer lite extra som svenskar. Det här är två lag som ofta bjuder på målrika, härliga fighter, men som haft en säsong i helt olika tecken bakom sig.

Calgary Flames finns med i striden om slutspelsplatser efter en bra höst. Det finns en hel del ojämnhet både i spelet och resultaten, men 90 gjorda mål på de 35 inledande matcherna är åtminstone bra. 102 insläppta avslöjar anledningen till att laget faktiskt bara ligger som nummer 15 i den totala NHL-tabellen.

Hur som helst finns det mycket härlig spets i laget, något som gör att defensiven inte sällan blir lidande. För den neutrala åskådaren skadar det inte. Mot ett annat lag som ofta tillämpar öppna spjäll – Vancouver Canucks – kan det bli kul ishockey. Å andra sidan slutade höstens första möte mellan lagen med en knapp 2-1-seger för Canucks, som då spelade på hemmaplan. Så målsnålt tror vi inte att det blir den här gången.

Vancouver Canucks lyfter aldrig riktigt

Trots att det finns en hel del stjärnspelare och en trupp med potential känns det som att Vancouver Canucks aldrig riktigt lyfter. Visst, laget släpper in på tok för många mål, och då är det som bekant svårt att vinna matcher. Ett snitt över tre insläppta mål per match är helt enkelt för svagt.

I stunder sprattlar laget dock till och offensivt ser det sällan helt trubbigt ut. Laget har till exempel gjort över 20 mål på sina fem senaste matcher. Det säger en hel del. Om det inte vore för den fina offensiva formen för Canucks hade vi trott på en hemmaseger här, som en revansch för höstens förlust. Men det spåret vågar vi inte ta nu.

Det vi känner oss mer säkra på är att vi får se en urladdning här. Två offensivt skickliga lag med defensiva brister. Behöver vi säga mer? Hos William Hill (1 000 kronor) spelar vi över 5 mål inklusive förlängning (asian handicap) till 1,80 gånger pengarna. Vi får då pengarna tillbaka vid exakt fem mål, exempelvis om matchen slutar 2-2 och avgörs i förlängning.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål inklusive förlängning (asian handicap)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  03:00, lördag 24/12
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: