Speltips, Calgary – Vancouver 8/10: Gasen i botten direkt

Simon Pålsson Publicerat: 7 oktober 2015

Ett spännande Calgary Flames tar emot Vancouver Canucks i NHL-premiären natten till torsdag. Frågan är om Calgary Flames tar fasta på sitt psykologiska övertag?

Calgary Flames mot Vancouver Canucks. Under försäsongen har vi fått se precis den här mötet, två gånger om dessutom. Calgary Flames har vunnit båda matcherna, varav den ena efter övertid och har därmed med sig ett psykologiskt övertag till matchen med stort M.

Nu är det premiär och alla hockeyintresserades blickar har siktet inställt på olika arenor runt om i Nordamerika. Calgary Flames ser onekligen ut att ha någonting spännande på gång. Med hjälp av prestigevärvningen av Dougie Hamilton från Boston ser Calgary Flames nu ut att kunna mönstra ett försvar av hög NHL-klass, samtidigt som man kryddat det med en uppsättning talangfulla forwards.

Ge det här laget ett par säsonger och man kommer att vara med på allvar, långt in i slutspelet. För att säkerställa en så god utveckling som möjligt krävs att laget får spela så många och så tuffa matcher som möjligt, gärna i slutspelsfasen.

Stor potential – men åldern tickar på

Vancouver Canucks då? Laget besitter främst en hel del offensiv styrka, med Henrik Sedin, Daniel Sedin och Radim Vrbata i spetsen. På backsidan sticker till exempel Alexander Edler utan, medan lagets kanske viktigaste spelare står i mål – nämligen 35-åriga Ryan Miller. Trots att veteranen tappat en del på sistone är han oerhört viktig för Vancouver Canucks, inte minst om de har planer på att fortsätta säsongen långt in på våren.

Matchen då? Två segrar på två matcher (en efter förlängning) mot Vancouver under försäsongen ger hemmalaget en viss fördel, men vi tar fasta på någonting annat. Det här är två i grunden fartfyllda lag, inte minst när de drabbar samman. Hela 23 mål på de tre senaste matcherna mellan lagen? Det säger väl allt.

Känslan är att det blir åka av direkt i den här premiären. Två fartfyllda, offensivt starka lag med en förkärlek till svängiga matcher. Inte sällan blir det också målrikt redan i första perioden när de här båda lagen spelar. Därför lägger vi våra pengar på över 1,5 mål i den första perioden till 2,05 gånger pengarna hos Super Lenny.

Speltips:

Speltips:  Över 1,5 mål i första perioden
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Super Lenny (500 kr bonus)
Spelstopp:  04:00, torsdag 8/10
TV:   viasatsport logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Calgary Flames  2,22 nordicbet logo
Oavgjort  4,15 unibet logo
Vancouver Canucks  2,95 expekt logo
Över 5,5 mål  2,22 betsson logo
Under 5,5 mål  1,75 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: