Speltips, Celta Vigo – Barcelona 23/9: Få inte en övertro på mål

Simon Pålsson Publicerat: 22 september 2015

Celta Vigo har imponerat stort under inledningen av säsongen, men när Barcelona nu kommer på besök är det verkligen upp till bevis. Blir det verkligen så målrikt som spelbolagen verkar tro?

Celta Vigo har inlett säsongen på ett spännande sätt, med flera tunga segrar i sitt facit så här långt. På fyra matcher har man ännu inte lyckats förlora och laget har dessutom tre segrar, bland annat mot Sevilla på bortaplan i den senaste matchen. Inte illa alls.

För svensk del, närmare bestämt för John Guidettis del, har säsongen inte varit lika bra. Den svenska anfallaren har fått väldigt sporadiskt med speltid och har ännu inte gjort något avtryck. Faktum är att Celta Vigo har imponerat långt fram i banan, något som helt enkelt gör det svårt för John Guidetti att få chansen.

Visserligen slog Celta Vigo alltid svårspelade Sevilla i sin senaste match, men när man nu får besök av Barcelona väntar säsongens klart svåraste match så här långt. Frågan är om Celta Vigo har kapaciteten att skaka den katalanska jätten?

Barcelona lika bra som vanligt?

Barcelona behöver ingen närmare beskrivning. Laget har visat att man är någonstans i trakterna kring där man brukar vara, rent prestationsmässigt. Det galet tunga anfallet med Neymar, Messi och Suarez har spelat ihop sig ytterligare och gör Barcelona till den kanske tyngsta titelkandidaten i både Spanien och ute i Europa, i form av Champions League.

Så här långt har man gått helt fläckfritt i ligan, med fyra raka segrar. Det är inte vilka segrar som helst, då man faktiskt hunnit med att avfärda Athletic Bilbao, Atlético Madrid och Malaga. Tre tunga, svårspelade lag.

Nu får man dock klara sig utan Rafinha, som skadade knäet förra veckan och väntas vara borta under en längre period. Celta Vigo får klara sig utan sin unga, talangfulla ytterback Jonny Castro som är avstängd.

En övertro på mål i matchen

Barcelona gäller såklart som stora favoriter inför matchen, men vi riktar direkt blickarna mot ett annat håll. Det här är svårbedömt och vi tycker att runt 1,50 gånger pengarna för den raka tvåan är på tok för klent, inte minst med tanke på att Celta Vigo med sina goda form säkerligen kan hota Barcelona.

Vi tror hur som helst på en matchbild där hemmalaget kryper hemåt och hoppas på kontringar, precis som det brukar bli när Barcelona spelar. Till skillnad från vad spelbolagen tror är vi inte övertygade om att det här blir ett målkalas.

Visst, lagen är starka framåt, men det här är samtidigt en match som ingen – allra minst hemmalaget – vill förlora. Dessutom har de två senaste mötena mellan lagen faktiskt slutat 0-1, något vi tror kan upprepa sig här.

Därför satsar vi på ett underspel i matchen och vi fastnar för under 3 mål till 1,98 hos bet365. Närmare dubbla pengarna för under 3 mål i matchen, det vill säga att vi får pengarna tillbaka vid 3 mål. Vi tycker att spelbolagen har en övertro på mål i matchen, något som bevisas av att under 2,5 mål ger hela 2,60 gånger pengarna. Vi sätter dock på oss säkerhetsbältet och nöjer oss med under 3 mål.

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål i matchen
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:00, onsdag 23/9
TV:    Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   Sportbladet.se streamar matchen. bet365tv logo Regler och villkor gäller.unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Celta Vigo  6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,50 williamhill logo
Barcelona  1,56 comeon logo
Över 2,5 mål  1,57 titanbet logo
Under 2,5 mål  2,60 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: