Speltips, Chicago Blackhawks – Calgary Flames 25/10: Här letas form

Simon Pålsson Publicerat: 24 oktober 2016

Målkontot imponerar i både Chicago Blackhawks och Calgary Flames, men dessvärre har poängskörden inte varit fullt så fantastisk som de hade hoppats på. Vilket lag är närmast att hitta formen, månne?

Natten till tisdag svensk tid bjuder på två NHL-matcher från andra sidan Atlanten. I den ena tar Montreal Canadians emot Philadelphia Flyers, men vårt huvudfokus hamnar istället på matchen mellan Chicago Blackhawks och gästande Calgary Flames.

Det här är två lag som rivstartat säsongen rent målmässigt. Trots att resultaten varit lite upp och ner i båda lagen har målskyttet fungerat väldigt väl i båda läger, men dessvärre har den defensiva delen av spelet inte fungerat lika bra. Med andra ord har vi fått se en rad målrika matcher med antingen Chicago Blackhawks eller Calgary Flames inblandade.

Med det i åtanke är det ingen vild gissning att vi får se en hel del mål även i det här mötet. Å andra sidan kan båda lagen – eller åtminstone det ena – kommit till en punkt där de vill täta till spelet och defensiven i ett försök att skärpa till poängskörden. Ett överspel ger inte mer än runt dubbla degen (5,5) och det tycker vi är lite väl lågt i det här läget. Vi avstår.

Ett urstarkt hemmalag

Vårt fokus hamnar istället på andra marknader. Vår känsla inför matchen i stort är att – hör och häpna – hemmalaget Blackhawks trots allt får gälla som tämligen klara favoriter. Det är ingen hemlighet att laget är oerhört starka på sin hemmaplan, där de nu tagit tre raka segrar efter den inledande premiärförlusten mot St. Louis Blues.

Det var också det starka hemmaspelet som var vägvinnande under förra årets succésäsong. Trevor Van Riemsdyk och Andrew Desjardins är de enda spelarna som ser ut att missa matchen för hemmalaget. Det är avbräck som ett tungt lag som Blackhawks ska kunna klara av att hantera. I bortalaget är det enda avbräcket Ladislav Smid, som är långtidsskadad och missar hela säsongen.

Flames har bara en tvåpoängare på hela säsongen. Den kom efter förlängning hemma mot Buffalo Sabres. I övrigt har laget haft svårt att hävda sig, även fall de målmässigt varit ganska bra med i många matcher. En bortamatch mot Blackhawks i det här läget är allt annat än optimalt.

Hos bet365 betalar det raka spelet på hemmalaget 1,95 gånger pengarna. Det tycker vi är tillräckligt för att lassa in en insats i standardklassen.

Speltips:

Speltips:  Chicago Blackhawks vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:30, tisdag 25/10
TV:   viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   (TV-tablå)

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: