Speltips, Chicago Blackhawks – Nashville Predators 13/1: Vinstjakten fortsätter

Simon Pålsson Publicerat: 12 januari 2016

Vi hoppas dubbla degen och lite till när Chicago Blackhawks får besök av Nashville Predators, ett lag som inte vunnit i Chicago på närmare fyra år.

29 mål på de sju senaste matcherna. Det råder ingen som helst tvekan om att Chicago Blackhawks har prickat formen under vintern. Laget går som tåget och radar, till stora delar tack vare sin produktiva offensiv, upp seger efter seger.

När laget nu får besök av Nashville Predators har de sju raka segrar, något som gjort att de åter befäst sin position i toppen av tabellen. I skrivande stund hittar vi bara Washington Capitals och Dallas Stars på fler poäng i tabellen. Inte så pjåkigt, alltså.

Nu väntar alltså Nashville Predators, samma lag som man slog ut i slutspelet förra säsongen. Då blev det totalt 4-2 i matcher och Nashville Predators hade inte en suck på bortais.

Gästerna med risig form

Med tanke på den risiga form som gästande Nashville Predators har för tillfället känns det osannolikt att de ska kunna hota Chicago Blackhawks på bortaplan den här gången heller. Laget har bara två segrar på de åtta senaste matcherna och läcker dessutom som ett såll för tillfället.

13 insläppta mål på de tre senaste matcherna, trots att laget uteslutande spelat mot lag i mitten eller på den nedre halvan av tabellen, vittnar om att den där riktiga stabiliteten saknas. Att då besöka ett av ligans starkaste offensiva lag är inte direkt optimalt.

Intressant är också att Nashville Predators inte slagit Blackhawks i Chicago på närmare fyra år. Det är knappast en tillfällighet, utan det är så styrkeförhållandet ser ut mellan lagen.

Lägg märkte till att både Marcus Kruger och Richard Panik är oklara till spel i den här matchen, medan gästerna troligen får klara sig utan Colin Wilson och Gabriel Bourque.

Vår känsla är att hemmalaget tar den här matchen. Formen, styrkan på truppen, den offensiva styrkan och gästernas risiga försvarsspel på sistone är alla faktorer som talar för den raka ettan. Därför spelar vi Chicago Blackhawks vinna matchen (ordinarie tid) till 2,08 gånger pengarna hos Redbet. Över dubbla degen? Då hugger vi direkt.

Speltips:

Speltips:  Chicago Blackhawks vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,08 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:30, onsdag 13/1
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chicago Blackhawks  2,08 redbet logo
Oavgjort  4,00 williamhill logo
Nashville Predators  3,45 nordicbet logo
Över 5,5 mål  2,35 betway logo
Under 5,5 mål  1,67 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: