Speltips, Chicago Blackhawks – St. Louis Blues 13/10: Tungviktsmöte direkt

Simon Pålsson Publicerat: 12 oktober 2016

Två tunga lag drabbar samman redan i den första NHL-omgången, när Chicago Blackhawks gästas av St. Louis Blues. Det här blir tredje mötet på bara ett par veckor mellan lagen, som båda hoppas ta sig långt i vårens slutspel.

Den första NHL-matchen på amerikansk mark spelas i Chicago. Hemmalaget Blackhawks – som återigen tillhör en av kandidaterna till att plocka hem Stanley Cup – gästas av St. Louis Blues.

Här har vi ett hemmalag som bland annat får klara sig utan den avstängda svenska stjärnbacken Niklas Hjalmarsson, som fortsatt är avstängd. Han får invänta lördagens match mot Nashville Predators för att göra sin säsongsdebut. Utöver Niklas Hjalmarsson är det osäkert huruvida Duncan Keith kommer till spel. Han har nyligen opererat knät och är inte i fullt matchtrim ännu. Andrew Desjardins sägs därutöver missa 4-6 veckor.

För gästernas del är Jaden Schwartz definitivt inte med i matchtruppen. Utöver honom är det tre spelare som rapporterats som varit lite osäkra till sin medverkan, däribland den svenska forwarden Alexander Steen. Roby Fabbri och Jake Allen är inte heller i fult trim.

Ett hemmastarkt Blackhawks

Föga förvånande har spelbolagen målat upp hemmalaget som favoriter här, men i en premiär är det svårt – för att inte säga omöjligt – att sia för mycket om poängfördelningen. Därför avstår vi bestämt ett spel på 1X2-marknaden.

De här båda lagen har spelat mot varandra två gånger under försäsongen, med en 4-0-seger för Blackhawks i det första mötet och en 2-1-vinst för St. Louis Blues. Båda lagen vann på sin respektive hemmaplan, något som möjligen talar för Blackhawks inför den här matchen. Märk väl att båda lagen blandat högt med lågt under försäsongen, med det är standard bland NHL-lagen.

Vår känsla är att vi inte får se någon målfest och om det blir en sådan är det högst troligt Chicago Blackhawks som bidrar mest till den. St. Louis Blues har gjort två mål på två matcher mot Blackhawks under försäsongen och vi tror inte att de mer än dubblar detta facit i den här matchen.

Därför spelar vi under St. Louis Blues under 2,5 mål till 1,78 gånger pengarna hos William Hill (1 000 kronor bonus). Spelet är inklusive förlängning.

Speltips:

Speltips:  St. Louis Blues under 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, torsdag 13/10
TV:   viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: