Speltips, Chicago Blackhawks – Toronto Maple Leafs 16/2: Underhållning på gång

Simon Pålsson Publicerat: 15 februari 2016

Chicago Blackhawks tar sig an Toronto Maple Leafs i en match där hemmalaget seglat upp som solklara favoriter enligt spelbolagen. Vårt fokus riktas dock åt ett annat håll.

Grundserien i NHL fortsätter i en rasande fart och precis som vanligt dukas det upp en drös med matcher natten till tisdag. På grund av att det är Presidents’ Day i USA spelas också ett par matcher redan under kvällen svensk tid.

Matchen mellan Chicago Blackhawks och Toronto Maple Leafs spelas dock mitt i natten här hemma och det kan säkerligen bli en intressant historia för den som orkar stanna uppe. Hemmalaget är solklara favoriter enligt spelbolagen, men frågan är om det verkligen blir så enkelt?

Chicago Blackhawks har nämligen tre raka förluster, alla på hemmaplan, och har på det hela taget inte sett fullt lika starka ut under inledningen på 2016 som under hösten och vintern 2015. Däremot är det fortfarande ett lag med enorm kvalité och vi räknar kallt med att de är att räkna med i slutspelet när formen tros vara toppad.

Maple Leafs bjuder på underhållning

Inte heller gästande Toronto Maple Leafs är inne i något vidare bra stim. Åtta förluster på de elva senaste matcherna är ett facit som inte direkt skrämmer. Däremot kan vi locka med att laget ofta spelar underhållande macher och att det inte sällan bjuds på en hel del mål.

Senast, borta mot Vancouver Canucks, såg laget så där heta och giftiga ut som de har potentialen att göra. 5-2-segern gav säkerligen en hel del självförtroende också.

Inför den här matchen saknar hemmalaget troligen både Marian Hossa och Marcus Kruger, även fall de båda är nära att vara spelklara. Det är lite 50-50. Skadelistan hos gästerna är betydligt längre och om vi fokuserar på de tunga namnen finns det risk att Nathan Horton, Jared Cowen och Nazem Kadri missar matchen. I övrigt finns det en rad långtidsskadade spelare, något som är delförklaringen till lagets vacklande form.

Vår känsla är hur som helst att det här kan bli målrikt. Gästerna är klara underdogs, men kommer att hota under matchen. Vad hemmalaget kan göra vet vi redan. Därför spelar vi över 5 mål i matchen, ordinarie tid (asian handicap) till 1,83 gånger pengarna hos Bwin. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  02:30, tisdag 16/2
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chicago Blackhawks  1,67 nordicbet logo
Oavgjort  4,60 williamhill logo
Toronto Maple Leafs  4,80 unibet logo
Över 5,5 mål  2,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 5,5 mål  1,71 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: