Speltips, Colorado – Minnesota 9/10: Flera faktorer talar för segern

Simon Pålsson Publicerat: 8 oktober 2015

Colorado Avanlanche börjar få ordning på sitt lagbygge, medan Minnesota Wild står inför det som kan vara sista chansen. Vem drar längsta strået i premiären?

Colorado Avalanche har haft det tufft de senaste säsongerna, inte minst beroende på att de uttalat satsat ungt och på framtiden. Det har personifierats av lagkaptenen Gabriel Landeskog, men nu ser laget ut att ha mognat mer.

Det beror dels på att de unga spelarna är ett år äldre och bättre. Det beror också på att Colorado Avalanche under sommaren stärkt upp backsidan, vilket var den del av laget som inte riktigt höll måttet förra säsongen. Francois Beuachemin och Nikita Zadorov är två av namnen som kommer in för att stärka upp där bak.

Försäsongen har dessvärre inte varit optimal och faktum är att Colorado Avalanche inte gjort mer än ett enda mål på de fem sista försäsongsmatcherna. Fem raka förluster är inte heller den bästa möjliga uppladdningen direkt.

Minnesota Wild med sista chansen?

I premiäromgången tar Colorado Avalanche emot Minnesota Wild, ett lag som med nuvarande lagbygge går in på den säsong som kan vara sista chansen. Laget känns som ett stabilt slutspelslag, men om det ska bli tal om att gå långt krävs det nog att det händer i år.

Stora delar av stommen, där Ryan Suter och Zach Parisé är två viktiga namn, är snarare på väg neråt än uppåt i sina karriärer. Laget har inte heller förstärkts nämnvärt under sommaren, sånär som på den talangfulla backen Mike Reilly.

Försäsongen har dock sett riktigt lovande ut och frågan är om Minnesota Wild blir att räkna med? Fyra segrar på de fem avslutande försäsongsmatcherna är inte illa. Att de dessutom tryckt in 14 puckar på de två senaste matcherna vittnar om att formen är på god väg.

Flera faktorer talar för bortalaget

Så till vårt speltips. Vår känsla är att oddset på den raka bortasegern blivit lite väl högt. 2,70 gånger pengarna hos NordicBet är inte bara ett väldigt högt, det gör dessutom Minnesota Wild till underdog i den här matchen.

Där kan vi helt enkelt inte hålla med. Vår känsla är att Minnesota Wild är laget som har med sig mest energi och som har fått flest bitar att falla på plats under försäsongen. Därtill har man ett väldigt bra facit borta mot just Colorado Avanlanche, med tre raka segrar i bagaget.

2,70 är hur som helst ett för högt odds och där finns det ett högt spelvärde i våra ögon. Minnesota Wild får gälla som favoriter i den här matchen och vi måste helt enkelt passa på. Därför spelar vi det raka spelet på bortalaget. Formen i försäsongen, den goda bortatrenden mot Colorado och det för höga oddset gör att vi känner att vi har hittat ett fint speltips.

Speltips:

Speltips:  Minnesota Wild vinner
Odds:  2,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  03:00, fredag 9/10
TV:    viasatsport logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Colorado Avalanche  2,65 bwin logo
Oavgjort  4,00 nordicbet logo
Minnesota Wild  2,70 nordicbet logo
Över 5,5 mål  2,30 unibet logo
Under 5,5 mål  1,67 bwin logo

Oddsens motsvarighet i procent: